Jamie på seks er FDF'er og har sovet i telt i et år: Jeg bliver herude

Jamie har sovet udenfor de sidste 365 dage for at få det såkaldte snorky-mærke til FDF-uniformen. Han er blevet så vild med det, at han bliver i teltet. Rettet: 8. september 2016.

Sådan ser et beslutsomt blik ud. Jamie på seks år ville have et spejdermærke for at sove i telt et helt år - så det har han gjort. (Foto: Casper Dalsgaard Sander © (C) DR Sjælland)

Spejder er præciseret til FDF'er.

Da seks-årige Jamie Kristensens ven sidste år til FDF fortalte, at han havde sovet ude i et år, tænkte Jamie, at så kunne han vel også.

Jamie gik hjem og flyttede så at sige børnesengen ud i haven, og der har han sovet i et lille telt de seneste 365 nætter.

- I teltet har jeg min sovepose, mit liggeunderlag og så min bamse. Og ja, så har jeg sådan set ikke mere, fortæller han.

Jamie er FDF'er, og der får man et såkaldt snorky-mærke til uniformen for sove i telt et helt år. Sådan et har den standhaftige lille herre fået nu - og han har ikke fortrudt.

- I vinter var det snevejr den ene dag, og her i sommer var det ret så varmt at vågne op. Men det har været dejligt i alt slags vejr, fortæller Jamie.

Derfor har han heller ikke tænkt sig at rykke indenfor i den rigtige seng igen.

- Jeg kan faktisk ikke holde ud at sove indenfor mere. Det er alt for varmt, og det er meget sjovere at ligge udenfor, siger han.

Jamies far, Henrik Kristensen, der også er FDF'er, hjælper sønnen med udendørssoveværelset.

Han sørger for, at Jamie får lange underbukser på om vinteren, og at han kan komme ind i huset, hvis han alligevel får brug for det.

- Vi måtte vi jo finde på noget for at varmen ikke skulle slippe ud om vinteren, fortæller Henrik Kristensen.

- Så vi låste døren og gav ham en trådløs ringeklokke. Der ringer han bare på, og så kommer vi ud til ham, eller han ringer, hvis han er på vej ind.

Facebook
Twitter