Japanere vil lære af Lolland

Med et besøg på Lolland håber en gruppe japanere blandt andet at få inspiration til OL i Tokyo i 2020.

Tomoko Kitamura Nielsen (i midten) har tidligere været medvært ved udenlandske besøg - her da en tysk-japansk organisation var på besøg på REFAs halmkraftvarmeværk i Sakskøbing for at høre om bæredygtighed. (Foto: TAIJI lMAIZUMI)

Grønne tiltag og bæredygtig produktion af fødevarer og grøn energi. Det er noget, de kan finde ud af på Lolland.

I hvert fald har den japanske kommune Kuzumaki fået øjnene op for den danske ø, og derfor får Lolland snart japanske gæster, der gerne vil se nærmere på kommunen.

Det er blandt andet bogen "Lollands bæredygtige udvikling", der har været med til at få japanernes øjne op for Lolland, fordi den formidler, hvad det er, man er så gode til på Lolland.

- Kuzumaki er kendt for vin og grøn energi og det er præcis det samme, som Lolland Kommune er. Derfor vil de gerne have inspiration fra os om, hvordan vi arbejder på det, fortæller forfatteren, Tomoko Kitamura Nielsen, der selv kommer fra Japan, men som i dag bor i Stokkemarke.

- Lolland Kommune har mange forskellige udviklingsprojekter, og det er interessant for japanere at se på, hvordan vi arbejder med vores udfordringer. Lolland er et unikt sted i verden, og derfor vil man gerne have løsninger og tip fra vores lokalområde, siger hun.

Inspiration til OL

Japanerne skal blandt andet se på, hvordan man på Lolland tackler udfordringerne som landdistrikt og hvordan, man arbejder for at være mere aktive som landdistrikt og på landbrugsområdet.

Men besøget på Lolland skal også bruges som inspiration til OL i Tokyo i 2020.

- Lolland arbejder også meget med cykelstier, cykelturisme og brintprojekter. Det er meget interessant for Tokyo, fordi overborgmesteren i Tokyo gerne vil have, at Tokyo skal være en cykelby og en brintby, fortæller Tomoko Kitamura Nielsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk