Jobbank formidler kontakt mellem studerende og virksomhed

Syddansk Universitet har siden 2012 haft enheden "SDU Erhverv", der ved hjælp af en jobbank skaber kontakt mellem de studerende og virksomhederne.

De studerende på SDU i Slagelse får ikke kun en uddannelse. De kan også få hjælp til at finde job. (© Colourbox)

Lige nu er det mest eksaminer og tunge bøger, der fylder mest på SDU i Slagelse. Men når de studerende på et tidspunkt får deres eksamensbeviser, så er næste skridt at finde et job.

Det er her, der skal sættes ind, hvis provinsen skal have succes med at fastholde unge og studerende.

Derfor har man hos Syddansk Universitet i Slagelse oprettet afdelingen SDU Erhverv, som hjælper de studerende med at komme i kontakt med det omkringliggende erhvervsliv. SDU Erhverv udbyder både praktikophold og studiejob og fuldtidstillinger.

Jobbank gav Maibrit studiejob og praktikplads

I SDU Erhverv har man siden 2012 skabt en jobbank, som både studerende og lokale virksomheder kan gøre brug af. Det har været en stor hjælp for eksempelvis Maibrit Fischer, der studerer International Virksomhedskommunikation i Slagelse.

Hun gjorde brug af SDU Erhvervs hjælp - og fik praktikplads i Sorø. Og hun er ikke i tvivl om, hvad SDU Erhverv kan, som andre ikke kan.

- De har en masse erfaring indenfor området, ved jeg, og så har de jo hjulpet mig før. Så jeg ved, at jeg kan få hjælp af dem. Så ved jeg, at de er i kontakt med en masse virksomheder i lokalområdet, så hvis der er nogen, der skulle stå og mangle, så har jeg en god idé om, at de ved hvem, og hvad det handler om, siger hun.

Sidste år lykkedes det SDU i Slagelse at få virksomhederne til at slå 97 studiejob op - og hele 109 fuldtidsstillinger.

Samarbejdet gavner virksomheder og studerende

Jesper Lambert, der er virksomhedskonsulent i SDU Erhverv i Slagelse, er heller ikke i tvivl om enhedens styrker. For når universitet kan skabe kontakt mellem studerende og virksomheder, så kan det sætte skub i hele Region Sjællands økonomi.

- Hvis de studerende bor i København og får job i København, når de er færdige, så ligger den store skatteindtægt også i Københavns Kommune, fortæller han og fortsætter:

- Vil vi gerne udvikle Sjælland som region, så er vi nødt at tænke bosætning også. Og kan vi få nogle til at flytte herud og få job herude, så er det også med til på sigt at tiltrække virksomheder. Det er min klare overbevisning.

På landsplan lykkedes det SDU sidste år at få virksomhederne til at formidle over 1300 fuldtidsstillinger til studerende.