Jubel hos borgmester: Et skridt nærmere sjællandsk motorvej

I dag har en enig forligskreds besluttet, hvor motorvejen mellem Næstved og Rønnede skal gå.

Motorvejen vil være god for både de mange pendlere i kommunen og de virksomheder, der skal have transporteret deres varer, mener borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen. (Foto: Rikke Olsen © (c) DR)

Der er glæde at spore hos på borgmesterkontoret i Næstved i dag.

Forligskredsen bag den kommende motorvej fra Næstved til Rønnede har nemlig besluttet sig for, hvor motorvejen skal gå.

Politikerne følger Vejdirektoratet og Næstved Kommunes anbefaling af linjeføring og har valgt den nordlige linje A som deres fortrukne.

Motorvejen skal følge den røde linje, den såkaldte "Linje A" fra Næstved til Rønnede. (© Næstved kommune)

Det betyder, at politikerne har taget endnu et skridt i at opfylde borgmester Carsten Andersens (S) drøm om at kunne køre på motorvej hele vejen til hovedstaden:

- Det er rigtig gode nyheder. Jeg tror, det rykker os op i den kategori, der hedder "kommende projekter", når politikerne skal prioritere projekter frem mod et folketingsvalg, siger han.

Der mangler dog stadig omkring 300 millioner for at kunne gøre motorvejen til en realitet, men dem skal man helt op i toppen af regeringen for at finde. Det siger Kristian Pihl Lorenzen, transportordfører i Venstre:

- Vi skal have lavet en 2025-plan, hvor pengene til motorvejen skal findes. Men indtil det sker, så er der ingen penge at bygge for. Så jeg kan ikke sætte præcis årstal på, hvornår vejen kan åbne, siger han.

Bag forliget om motorvejen fra Næstved til Rønnede står alle folketingets partier, undtagen Enhedslisten og Alternativet.

Facebook
Twitter