Kæmper mod kræft og kommune

37-årige Dorthe Carlsen sidder tilbage med en regning på 19.000 efter behandling med kemoterapi og strålebehandling på Odense Universitets hospital.

Selvom der står i Dorthe Carlsens journal, at hun skal have broafgiften dækket, så har hun kun fået refunderet, hvad der svarer til den billigste offentlige transport, og sidder nu tilbage med en regning på 19.000 kroner. (Foto: Arkiv © DR)

37-årige Dorthe Carlsen er kronisk syg med kræft, og nu sidder hun tilbage med en regning på 19.000, efter hun i slutningen af 2011 blev behandlet med kemoterapi og strålebehandling på Odense Universitets hospital.

Det gjorde hende meget syg, så hendes kæreste kørte hende fra hjemme i Korsør til hospitalet i Odense.

Men selvom der står i Dorthe Carlsens journal, at hun skal have broafgiften dækket, så har hun kun fået refunderet, hvad der svarer til den billigste offentlige transport, og sidder nu tilbage med en regning på 19.000 kroner.

- Det har jo bare været en stor kamp. Den største kamp har ikke været mod kræften, den største kamp har været mod det kommunale system og sygehussystemet, fortæller Dorthe Carlsen.

Dorthe Carlsens kamp er ikke slut endnu. Hun er kommet i forbindelse med en borgerrådgiver i Slagelse Kommune, der skal hjælpe hende:

- Borgerrådgiveren har fundet ud af, at der ikke er et eneste skriftligt afslag i min kommunale sag, og det er jo i sig selv ikke lovligt. Så nu skal jeg bede om at få skriftlige afslag på det hele, og så hjælper hun mig med at anke, siger Dorthe Carlsen.

I 2011 blev næsten 6000 patienter fra Region Sjælland behandlet i Odense.

Facebook
Twitter