Kænguruer lever vildt på Orø

Siden stormen i december har 3 kænguruer levet vildt på Orø.

Næsebjørne, vaskebjørne, kænguruer og dådyr slap ud i det fri, da stormen Bodil 6. december raserede et hegn ind til en lille zoologisk have på Orø i Isefjorden. De fleste dyr fandt selv hjem igen, men 3 kænguruer har nu levet frit på øen i over en måned.

- Kænguruer kan fint klare sig selv hele året rundt i den danske natur. De lever af grene, blade og græs, og temperaturmæssigt er det heller ikke noget problem. Men nu forsøger vi at lokke dem i nogle fælder med foder, siger driftsleder på Orø Strand dyrepark Flemming Allerslev Jensen.

Beboerne på Orø er flittige til at give besked når de har set kænguruerne, både ved at ringe til Flemming Allerslev Jensen og på øens egen facebookgruppe. Flere vil faktisk gerne beholde de vilde kænguruer.

Han er sød og gør ingen fortræd

Den ene af kænguruerne holder til omkring Lis Schumachers hus, som ligger i en skovbevoksning og op til en mark.

- Han er sød og gør ingen fortræd, vi er faktisk glade for at have ham her, og stod det til mig, skal man bare lade ham være, siger Lis Schumacher.

- Når ikke de gør nogen skade, så kunne det da være en sjov ting med en bestand af vilde kænguruer, mener en anden af øens beboere Marianne Schlaikier.

Undslupne dyr fra zoo skal fanges eller skydes

På Isle of Man i England slap der kænguruer ud fra en dyrepark for 50 år siden. De har siden vokset sig til en bestand på omkring 100 dyr.

Men det kommer ikke til at ske på Orø, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen John Larsen.

- Zoologiske haver må dyr kun forlade, hvis de kommer til andre zoologiske haver eller hvis de dør og skal til destruktion. Så undslupne dyr skal man forsøge at fange, og lykkes det ikke skal de nedlægges, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk