Kærligheden strømmer ind over Lolland-Falster

På to dage er det væltet ind med kærlighedserklæringer til Lolland og Falster. Det sker som modvægt til en kommende TV 2-dokumentar, 'På røven i Nakskov'.

Programmet 'På røven i Nakskov' kritiseres allerede inden det første afsnit er sendt. Her ses Rikke, der medvirker i programmet. (© Foto: Koncern TV- og Filmproduktion / TV 2)

På mindre end to døgn er kærligheden mildest talt strømmet ind over Lolland-Falster.

Mere end 19.000 mennesker har nu tilsluttet sig gruppen Lolland-Falster Lovestorm som QLF - Quality Lolland-Falster - har oprettet som en reaktion mod et program, TV2 sender på torsdag. En dokumentar-serie med navnet 'På røven i Nakskov'.

Tanken med gruppen på Facebook er, at medlemmerne vil 'spamme' de sociale medier med positive historier om Lolland-Falster, mens udsendelsen kører over skærmen, skriver initiativtager Kirsten Sydendal på gruppens Facebook:

- En shitstorm er et hav af negativ omtale på de sociale medier. Vi vil lave det modsatte. En lovestorm: Et ocean af positiv omtale på de sociale medier.

Naboerne hjælper hinanden

Birgitte Palmberg, 54 år og fra Rødby i det sydlige Lolland, er en af dem, der vil være med til at sende kærlighed over Sydhavsøerne:

- Det vil jeg gøre, for jeg har boet her i over 50 år. Vi får rigtig meget negativ omtale, og der er ikke meget arbejde hernede. Men jeg synes alligevel, man kan kompensere med de gratis glæder, vi har, med mange skønne naturområder, siger hun.

Birgitte Palmberg fremhæver også fordelene ved at bo langt fra de store byer: 

- Hvis man er indstillet på at pendle, så er jeg sikker på, at man kan få et bedre liv, end man har i byerne, der er mere stressende. Naboerne hjælper hinanden, og vi kommer hinanden lidt tættere ved. Vi kender hinanden hernede, siger Birgitte Palmberg.

Første afsnit af tv-dokumentarserien sendes på TV 2 på torsdag 23. april kl. 20.00.