Kennet har sagt ja til at være Uenige Sammen: 'Vi skal kunne snakke sammen'

Flere end 3.000 personer har tilmeldt sig for at diskutere med andre.

Kennet Petersen fra Nykøbing Falster har sagt ja til at deltage i Uenige Sammen, som foregår den sidste søndag før det kommende folketingsvalg. (Foto: Foto: Lis Vibeke Læsøe Olsen © DR Sjælland)

Det er sundt at være uenig. For når vi er uenige med hinanden, begynder vi at argumentere og lytte - og så bliver vi klogere på, hvorfor modparten har en anden holdning.

DR's projekt Uenige Sammen har nu flere end 3.000 danskere tilmeldt. De vil gerne diskutere med andre, som de ikke deler samme holdninger med.

En af dem er Kennet Petersen fra Nykøbing Falster. Han er uddannet tjener og arbejder nu som konsulent hos Telia og er fodboldtræner i sin fritid.

Hvorfor er det interessant for dig at diskutere med nogen, du er uenig med?

- Hvis vi ikke indgår i en dialog, så kommer vi ingen steder. Der er aldrig nogen, der er kommet igennem en forhandling ved at sætte sig ned uden at sige noget eller sige: 'Jeg vil have det'. Vi skal simpelthen kunne snakke sammen.

Hvad vil du gøre, hvis du ender i et skænderi?

- Det er der, hvor det er vigtigt, at man forholder sig objektivt. Hvis vi to står og snakker, og vi ikke er enige om tingene, og du hæver din stemme, vil jeg også hæve min stemme, så bliver tingene irrelevant, og man kommer væk fra det, det handler om og sagens kernepunkt.

Du skriver i din tilmelding, at du ikke kan klare, når man viser mangel på respekt for andre mennesker. Hvorfor er det vigtigt under en diskussion?

- Man skal hele tiden have øjne og øre åbne for, hvad der sker omkring en. Man skal ikke se sig blind på de ting, man selv har af idealer. Det kan jo være, at du kommer med noget fornuftigt, hvor jeg tænker: 'Hold da op, det var alligevel ret sejt, det der. Det var måske en god idé at gøre det sådan i stedet for'.

Hvad håber du selv at få ud af diskussionerne?

- Jeg håber, at vi får sat noget fokus på, at man indgår i en dialog, og at vi hele tiden holder respekten og holder dialogen objektivt over for hinanden. Det er virkelig vejen frem, mener jeg. Vi er kloge og veludviklede mennesker, så det skal simpelthen kunne lade sig gøre.

Vil du være med i Uenige Sammen?

Vi taler mere og mere med mennesker, der deler samme holdninger som os selv. Det kan være på jobbet, til sport, der hvor vi bor og på sociale medier.

Kan du genkende det billede? Og er du frisk på en udfordring? Så skal du svare på forskellige ja-/nej-spørgsmål. Klik dig videre fra billedet herunder: