Klar til klik og kamp: Endnu en esportsforening åbner på Sjælland

Flere esportsforeninger blomstrer op. Seneste skud på stammen er i Tårnborg ved Korsør på Vestsjælland.

(Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)

Lyden af indendørssko mod gulvet i Tårnborghallen små seks kilometer fra Korsør får snart selskab af lyden fra fingrer, der danser hen over tastaturer og klik fra computermus.

5. januar slår Tårnborg Idrætsforening dørene op for en hel ny sektion, når man i det nye år satser på esport under navnet Tårnborg Esportforening.

Dermed bliver Tårnborg næste led i rækken af sjællandske byer, der åbner op for den populære sportsgren foran skærmen på foreningsniveau. Allerede nu er Næstved, Sørbymagle ved Slagelse, Høng og Ringsted en del af de steder, hvor unge kan trænes i esport.

En let beslutning

I Tårnborg Idrætsforening er det muligt at spille blandt andet fodbold, håndbold og gå til gymnastik, men beslutningen om at tilføje esport til listen over sportsgrene har ligget lige til højrebenet, siger formand i Tårnborg Idrætsforening Troels Christensen.

- Vi vil meget gerne have så mange medlemmer med så muligt, og derfor tror vi på, at vi via den her vej kan få flere aktive medlemmer med i foreningen og samtidig være i sync med tiden.

Thomas Sonne Arvidson er formand for den nye esportsforening i Tårnborg, der kommer til at bestå af 14 hold med ti trænere. Her sidder han sammen med ét af foreningens første medlemmer, Zafina Jørgensen. (Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)

Den vurdering er formanden for den nye esportsforening, Thomas Sonne Arvidson, enig i.

- Ambitionen er, at de unge skal have det sjovt. Vi skal ikke til VM eller tæve Astralis (professionelt, dansk esport-hold, red.). Vi skal bare have hevet ungerne ud og få dem dannet på nettet, så de opfører sig ordentligt.

Ideen til den nye esportsforening kom, da Thomas Sonne Arvidson så sin søn sidde meget alene på sit værelse for at spille mod kammeraterne på computeren.

- Nu vil vi samle det, så der kommer et fællesskab omkring det hele, siger han.

Ønsker at skabe venskaber

Når Tårnborg Esportforening klipper det røde bånd den 5. januar, vil det første hold tælle omkring 100 unge mellem otte og 18 år.

I første omgang er det spillene Counter-Strike, Fortnite og League of Legends, der vil fylde skærmene i Tårnborghallen. Senere skulle der også gerne komme Fifa og simracing.

Én af dem, der glæder sig til at starte, er ti-årige Zafina Jørgensen.

- Jeg vil gerne være medlem for at skabe nogle venskaber og lære andre at kende, siger hun.

Zafina Jørgensen spiller mest Fortnite og Counter-Strike, og hun er klar til at spille mod andre piger og drenge.

- Nogle gange gider de ikke at spille med mig, fordi de bliver jaloux, når jeg smadrer dem, fortæller hun med et glimt i øjet.

En fremtidig investering

Det glæder Thomas Koed, at der kommer flere esportsforeninger herhjemme. Han er formand for foreningen Esport Danmark.

Når unge får muligheden for at sidde og spille sammen i en forening, videregiver det nemlig nogle sociale kompetencer, mener han.

- Det er super dejligt, at de unge har taget esport til sig. Vi kan ikke lade dem sidde alene hjemme i kælderen og spille. Hvis vi skal have gjort dem parate til arbejdsmarkedet, bliver de nødt til at komme ned i en forening og lære at fysisk socialisere sig med andre også, siger Thomas Koed.

Ti-årige Zafina Jørgensen glæder sig til at starte i den nye esportsforening, hvor hun nu kan spille mod andre piger og drenge i spillene Counter-Strike og Fortnite. (Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)

Det betyder også, at de unge får nogle digitale færdigheder, som kan blive en fremtidig investering.

- Vi får nogle unge mennesker, som via esport kan "det digitale". Det er fremtidens arbejdsstyrke, og det skal vi have understøttet på den rigtige måde, hvis vi skal bevare det samfund, vi har i dag, siger Thomas Koed.

I 2017 registrerede DGI for første gang antallet af esportsmedlemmer. Medlemstallet lå dengang på 2.105, og ved udgangen af 2017 var der 68 registrerede esportsforeninger.

Tallene for 2018 forventes at være klar i marts, og DGI forventer en fremgang i antallet af foreninger i den nye sportsgren.

Facebook
Twitter