Knap et år efter fundet af Emilie Meng: Stadig intet gennembrud

Sommerens efterlysninger af vidner har ikke givet politiet afgørende oplysninger i sagen.

Der er blevet sat plakater op med efterlysning af Emilie Meng over hele landet. Her er det ved et busstoppested i Valby i København. (Foto: Ann Smed Madsen © dr)

Der er nu snart gået et år, siden politiet fandt liget af den forsvunde Emilie Meng. På det tidspunkt havde teenagepigen fra Korsør væk i et halvt år.

Politiet har i flere omgange spurgt offentligheden om hjælp til at skaffe nye oplysninger i sagen, men selv om har mage har henvendt sig, har henvendelserne endnu ikke ført til et gennembrud i efterforskningen.

Det fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi:

- Det har desværre endnu ikke givet et gennembrud i efterforskningen, men vi fortsætter det komplekse og tidskrævende efterforskningsarbejde, siger han i en pressemeddelelse.

Den 17-årige Emilie Meng forsvandt den 10. Juli efter at have være i byen med sine venner. Hun blev sidst set på Korsør Station, hvor hun skiltes fra sine venner klokken fire om morgenen.

Det var dog først omkring et halvt år senere, at politiet fandt frem til Emilie Meng. Hendes lig blev fundet juleaftensdag sidste år i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

Herefter blev der stille fra politiets side. Senest har de dog i oktober efterlyst vidner, der var i området omkring Regnemarks Bakke om morgenen den 10. juli.

Det fik 25 personer til at henvende sig til politiet med nye oplysninger. Og det er blandt andet disse oplysninger, som efterforskerne nu er i gang med at finkæmme, fortæller Kim Kliver her kort før årsdagen af fundet af liget.

- Vi er i færd med systematisk og grundigt at gennemgå og efterforske det omfattede materiale, der er kommet ind som resultat af politiets seneste efterlysninger hen over sommeren, siger han i pressemeddelelsen, hvor politiet også slår fast, at det ikke ønsker at stille op til interviews for at uddybe meldingen.

Tidslinje over Emilie Meng-sagen:

  • 10. juli 2016: Emilie Meng forsvinder klokken 4 søndag morgen fra Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

  • 18. Juli 2016: Over 400 frivillige hjælper politiet med at lede efter Emilie Meng.

  • Siden hjælper frivillige dykkere blandt andet med at gennemsøge Korsør. Også jægere og andre organisationer hjælper med at lede.

  • 24. december 2016: Juleaftensdag bliver liget af Emilie Meng fundet i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup. Ifølge politiet blev Emilie Meng anbragt i søen kort efter sin forsvinden. Politiet oplyste også, at hun havde været udsat for en forbrydelse.

  • 29. december 2016: Omkring 2.500 mennesker går i fakkeltog gennem Korsør for at mindes Emilie Meng.

  • 20. juni 2017: Politiet får nye spor i sagen. De efterlyser en bil, som er på et overvågningsbillede fra Korsør Station. De får flere hundrede henvendelser på baggrund af efterlysningen.

  • 4. oktober 2017: Politiet efterlyser både en traktorfører og bilister, der har været ved Regnemarks Bakke ved Borup morgenen efter Emilie Mengs forsvinden. De får 25 nye henvendelser.

Facebook
Twitter