Køb ingenting i dag

I dag er det "buy-nothing-day" eller "køb-ingenting-dag".

I dag er det "buy-nothing-day" eller "køb-ingenting-dag". (© Colourbox)

Hvis du overvejer at få ordnet dine julegaveindkøb i dag, så kan det være, du lige skal overveje det en ekstra gang.

I dag er det nemlig "Buy-nothing-day" eller på vores modersmål "Køb-ingenting-dag". Det er et globalt fænomen, som foreningen "Aktive Forbrugere" har markeret herhjemme siden 1999.

- Vi køber utroligt meget. Vi går forbi en dejlig trøje, og så har vi lige lyst til en kop kaffe, og nu er der tilbud på to croissanter til kaffen. Der er en hel masse forbrug, som er helt per automatik, og som vi nemt forledes til at gøre, fortæller kampagneleder hos "Aktive Forbrugere" Klaus Melvin Jensen.

Hele idéen med dagen er, at vi skal stoppe op og tænke over, hvordan vi bruger vores penge.

Ryster ikke i bukserne

Sådan et budskab kan nok få det til at risle koldt ned ad ryggen på enhver erhvervsdrivende. Men det er nu ikke tilfældet fortæller centermanager i Ringsted Outlet.

- Nej ikke umiddelbart. Jeg synes, initiativet er meget fornuftigt. Det opfordrer jo forbrugerne til at være fornuftige i forhold til, hvad de bruger deres penge på. Men timingen er måske lidt skæv i forhold til, at det er en weekend, hvor vi ser rigtig store kampagner, mener centermanager Jeanette Amdal.

Men det er netop meningen, forklarer kampagneleder Klaus Melvin Jensen.

- Til gengæld er det også der, der er mest brug for det. Og måske er "Buy-nothing-day" ikke så interessant, hvis vi lægger den på en dag, hvor ingen køber noget alligevel, forklarer Klaus Melvin Jensen.

Mærker ikke nogen effekt

Men i Næstved Storcenter mærker de nu ikke den store effekt af mærkedagen.

- Det er ikke noget, jeg kan se flytter de store marginaler.  I virkeligheden flytter det muligvis for nogle enkelte kunder bare omsætningen til en anden dag, fortæller centerchef Charlotte Schwartzlose.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk