København skal sælge hele Sjælland

Det nye citybrand for København bliver præsenteret næste år.

København skal sælge hele Sjælland med et nyt brand. (Foto: Jacob Topsøe- DR Sjælland)

Det nye citybrand for København bliver præsenteret næste år. Copenhagen skal indgå i navnet, men geografisk skal det dække hele Sjælland og Skåne.

I mandags meddelte foreningen Open Copenhagen, at den lukker og brandet Open droppes. Region Hovedstaden sammen med Region Sjælland og kommunesamarbejdet KKR i de to regioner, i en tid arbejdet med at skabe en fælles vækstdagsorden og et fælles brand.

Bedre samarbejde

Udgangspunktet er, at Hovedstaden sakker bagud i forhold til andre storbyregioner.

- Alle er enige i problemet. Og at bedre samarbejde er løsningen. Derfor besluttede vi os for at ved siden af alle de andre initiativer arbejde for et nyt projekt. Og det første projekt handler om, hvordan vi kan brande os sammen, siger Kim Høgh, koncerndirektør i Region Hovedstaden til News Øresund.

Kim Høgh ser gerne, at det nye citybrand er på plads til ejendoms- og byudviklingsmessen Mipim i marts næste år. Her blev Open Copenhagen også præsenteret i 2010 og tidligere i år markedsførte København sig som Copenhagen-Malmø Region.

- Der findes mange forslag og mange for- og efternavne på regionen. Og vi vil gerne høre alle ideer og har en tæt dialog om det. Men det eneste der er givet er, at det skal indeholde Copenhagen, siger han.

Skal også dække Sjælland

Region Skåne og de svenske kommuner er også inviteret til samarbejdet.

- Vi har sagt, at nu starter vi her og bliver enige om et ståsted på den danske side. Og så vil vi gerne invitere svenskerne med, forklarer Kim Høgh.

I visionen for den såkaldte "fokuserede vækstdagsorden" findes bl.a. fælles projekter som en international besøgstjeneste, investorportal og fælles charter for infrastrukturområdet. Om der skal etableres en ny markedsførings- og erhvervsfremmeorganisation, som bl.a. Københavns Overborgmester Frank Jensen tidligere har forslået, er endnu ikke bestemt. 

- Den politiske kreds har bedt os om at ikke tænke organisation på nuværende tidspunkt, siger Kim Høgh.

/Ritzau/

Facebook
Twitter