Kokkehuen er skiftet ud med overalls, og i stedet for at stå i et køkken er flere kokkeelever ude i marker og stalde. Omvendt er landbrugseleverne trukket i kridhvide kokkejakker og sendt i køkkenet for at røre i gryderne.
I denne uge bytter 40 unge kokke- og landbrugselever nemlig hverdag for at skabe større forståelse og et tættere samarbejde mellem de to fag.
Større respekt for råvaren
En af kokkeeleverne er Cathrine Von Magius fra Hotel og Restaurantskolen. Hun er på besøg hos Danmarks største champignon-producent, Tvedemose Champignon i Lundby mellem Næstved og Vordingborg, og hun kan se mange fordele ved projektet.
- Jeg synes, at det er super fedt. Jeg får en helt anden respekt for råvaren og også for dem, som producerer råvarerne. Når vi får kasserne med råvarer, tænker jeg ikke rigtig over de led, som kommer før, siger Cathrine Von Magius.
Til daglig arbejder hun på en restaurant i København, der hedder Høst, hvor de laver nordisk mad, og her bruger de ofte svampe, fortæller hun.
Netværk til fremtiden
Både under og efter projektet kan kokke- og landbrugseleverne sparre med hinanden og dele oplevelser og erfaringer.
Tanken er, at eleverne på den måde kan danne et stærkt netværk, der kan rumme mange spændende muligheder for samarbejde og vidensdeling – både nu og i fremtiden.
Og netop et bedre netværk er en af grundene til, at landbrugselev Benjamin Høegh fra Nakskov har sagt ja til at være med i projektet.
Lige nu er han i praktik på Nørrebro Bryghus, hvor han står i køkkenet.
- Jeg ville gerne ud og se den anden side af fødekæden og lære mere om, hvordan kokkene bearbejder vores produkter, og hvad køkkener tænker og har brug for. Forhåbentlig kan jeg få et netværk og tage det med videre i fremtiden, når jeg selv skal levere produkterne, siger han.