Kommune overvejer at skilte mod kæmpebølger

Odsherred Kommune afventer dom i sagen, hvor en kvinde har trukket Mols-Linien i retten over kæmpebølger.

Sådan ser skiltene ud, der er sat op på ni forskellige strande i Århus Kommune.

Kæmpe bølger har i mindst syv tilfælde de seneste år overrasket badende og strandgæster ved de havne, hvor Mols-Linien sejler.

Blandt andet blev en kvinde forrige år hårdt kvæstet, da en stor bølge slog hende om kuld på Sjællands Odde, og tilsvarende episoder har der været i Aarhus.

I Odsherred kommune afventer de nu udfaldet af retssagen, hvor Mols-Linien er tiltalt for at sejle for hurtigt og for tæt på kysten:

- Hvis færgeselskabet bliver frifundet, så må vi tolke det sådan, at bølger er noget, man kan risikere, når man er på stranden, siger Michael Bay, fagleder i Natur, Miljø og Trafik i Odsherred Kommune.

- I den situation ville det være oplagt for kommunen at genoverveje, om vi skal sætte skilte op, som advarer om bølger, siger han.

I Århus Kommune har de allerede sat skilte op på ni strande, som advarer mod høje bølger, fortæller afdelingsleder i Teknik og Miljø Aarhus Mogens Bjørn Nielsen:

- Vi har valgt at sætte skiltene op som en sikkerhed og en service for vores borgere, siger han.

Sagen kort

  • I Juni sidste år skyllede en kæmpe bølge en træjolle ind i benet på Marianne Nielsen fra Slagelse, så hun brækkede benet.

  • Nu trækker hun Mols-Linien i retten, da hun mener bølgen kom fra rederiets færge på vej ind i Odden Havn.

Facebook
Twitter