Kommune politianmeldt for ulovlig signalforstærker

Mobilforbindelse på plejecenter var så dårlig, at ansatte ikke kunne arbejde digitalt

Kun med en særlig tilladelse fra teleselskabet, må man opsætte en signalforstærker for at forbedre mobilforbindelsen.

Når mobilen går død på arbejdspladsen eller hjemme på grund af dårligt signal, så vælger flere at sætte en såkaldt signalforstærker op, men det er ulovligt hvis man ikke har en særlig tilladelse hos sit teleselskab.

Alene sidste år meldte Energistyrelsen 28 mobilkunder til politiet, for at have opsat en signalforstærker. Det er typisk teleselskabet, som opdager forstyrrelser på nettet, og så underretter de Energistyrelsen, oplyser chefkonsulent Robert Lindgaard.

En af dem, der er blevet politianmeldt, er Lolland Kommune. De har opsat en signalforstærker på et plejecenter, fordi mobilsignalet var så dårligt, at medarbejderne ikke kunne udføre deres arbejde digitalt.

Men Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) tog politianmeldelsen med knusende ro.

- Jeg smilede lidt af det, da jeg så, vi var meldt til politiet. Jeg tror nok, vi har fået en advarsel på et tidspunkt, og så har man været lidt længe om at læse den mail, siger han.

Lolland Kommune har nu fjernet signalforstærkeren, da det også viste sig at mobildækningen i området var blevet bedre.

- Men hvis det ikke havde været tilfældet var jeg gået direkte til ministeren, siger Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen.

Fakta om signalforstærkere

  • Anlægget forstærker signalerne mellem mobilselskabets mobilmaster (basisstationer) og brugernes mobiltelefoner.
  • Erhvervsstyrelsen har udstedt tilladelse til de enkelte mobilselskaber til at anvende de frekvenser som anlæggene bruger.
  • En bedre mobildækning kan derfor kun opnås ved at henvende sig til de enkelte mobilselskaber, der har tilladelse til at anvende frekvenserne og søge problemerne løst ad den vej.
  • Anvendes frekvenserne uden at man har en tilladelse vil det være en overtrædelse af de gældende regler som vil kunne straffes med bøde.
  • Kilde: Energistyrelsen

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.