Kommune smækker kassen i over for Næstved Boldklub: 'Det ser kaotisk ud'

Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Kommune lukker midlertidigt for tilskud efter uro i boldklubben. 

I eftermiddag har Næstved Boldklub inviteret deres fans til et informationsmøde. (© Næstved Boldklub)

En ny træner, der bliver fyret efter to kampe. Udenlandske spillere, der har erstattet en række danske profiler og en massiv udskiftning i nøglepersoner på og uden for banen.

Flere negative historier om Næstved Boldklub får nu Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Kommune til at lukke pengekassen i - i første omgang.

Klubben har ellers søgt om 900.000 kroner årligt de næste tre år i markedsføringsstøtte, men den kaotiske situation i klubben har gjort politikerne usikre, og derfor indkalder de nu klubbens nye ejere til et møde, fortæller udvalgsformand Linda Frederiksen (S).

- Lige nu er der stor usikkerhed, om hvad de har gang i. Vi vil gerne være helt sikre, før vi sender nogle af kommunens penge i den retning.

Ingen rollemodeller for unge

Formanden er blandt andet usikker på det signal, klubben sender til børn og unge, der gerne vil spille fodbold. Blandt andet fordi der er kommet mange udenlandske spillere på førsteholdet.

Kommunens børn og unge skal nemlig have nogle rollemodeller, de kan se sig selv i, understreger Linda Frederiksen.

- Det skal være dygtige fodboldspillere, men det skal også være nogen, hvor man kan se, at de er lokale. Det er vigtigt, at en lille eller halvstor gut kan se, at der er en chance for at komme med på Næstveds førstehold, hvis han træner rigtig hårdt, siger hun.

Næstved Kommune understreger, at de selvfølgelig ikke skal have indflydelse på, hvordan boldklubben sætter fodboldholdet, og de vil meget gerne samarbejde med fodboldklubben, understreger udvalgsformanden.

I klubben er direktøren helt rolig på trods af truslen, om at kommunen vil trække sig fra støtte.

- Det er fint, at de (kommunen, red.) vil undersøge tingene. Der er også tale om mange penge. Vi er i fin i dialog med kommunen, og vi vil også gerne tage et møde mere med dem, siger direktør i Næstved Boldklub Peter Nielsen.

Han indrømmer også, at der er blevet skiftet ud mellem spillerne.

- Men det har aldrig været meningen, at vi skulle have ti af vores egne talenter i førsteholdstruppen. Det vil vi gerne have på sigt, men de er der ikke lige nu, og vi skal nok sørge for, at de kommer, siger direktøren.

Af udenlandske spillere har klubben blandt andet spillere fra Tyskland, Sverige, Brasilien, Serbien og Ghana.

Inviterer fans til informationsmøde

Næstved Boldklub har i eftermiddag inviteret sine fans til et informationsmøde på baggrund af den seneste tids spekulationer og debat om, hvad der sker i klubben.

Senest er der sket det i klubben, at den tidligere cheftræner Per V. Hansen i sidste uge måtte sige farvel til klubben efter blot 32 dage i stillingen. Her havde der været en del uoverensstemmelser mellem cheftræneren og klubbens ledelse, om hvordan Næstved Boldklub skulle drives.

Fremover er det spanske Fernando De Argila, som skal stå i spidsen for det sydsjællandske 1. divisionshold.

- Jeg kan sagtens se, at udefra ser det kaotisk ud. Det lægger jeg mig fladt ned for at sige. Mange af de ting, der er blevet talt om i medierne, er mangel på kommunikation fra vores side, men vi har ikke haft den store interesse i at skulle gå ud og kommentere på den enkelte sag, siger direktør Peter Nielsen.

Til mødet vil boldklubben gerne sætte nogle ord på situationen i klubben og give en status på, hvad der sker i Næstved Boldklub.

Næstved-fan gennem 30 år og frivillig i Næstved Boldklub Søren Skovgaard Larsen mener, at der er et stort behov for mødet i eftermiddag.

- Der er rigtig mange ting, som ikke er blevet meldt ordentligt ud. Folk er meget nysgerrige på, hvad der foregår. Det er vigtigt, at klubben selv får sat nogle ord på det, fordi halve historier gavner ikke rigtig nogen, og det skaber kun spekulationer og usikkerhed, siger han.

Lige nu står Næstved Boldklub uden sejre i NordicBet Ligaen, hvor de ligger sidst med nul point.

Facebook
Twitter