Kommune smider kaffegrums i blomsterbede som grøn gødning

Kafferester skal gøre Guldborgsund Kommune grønnere.

Kaffegrums fra rådhuset og institutionerne i Guldborgsund Kommune skal hjælpe kommunes blomsterbede. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Hvis du tager dig en spadseretur i Guldborgsund Kommune, og din næse pludselig fanger en dunst af kaffe, så er du ikke helt galt på den.

Som et nyt forsøg tager Guldborgsund Kommunes grønne teams nemlig kaffegrums med ud til udvalgte blomsterbede.

Grumset virker som gødning for planterne, fordi det indeholder kvælstof.

Foreløbig har man testet kaffegrumset i et par bede. Men nu udvider man ordningen i kommunen.

- Det foreløbig forsøg, vi har kørt, har været positivt. Vi kan se, at de næringsstoffer, der er i kaffegrumset, faktisk er godt for vores planter. Derfor har vi besluttet at gå videre med det, siger Christian Refstrup, der er centerchef i Guldborgsund Kommune.

Kaffegrumset til blomsterbedene modtager kommunen fra rådhuset og områdets institutioner.

- Vi har også fået spørgsmål, om folk selv kan komme og aflevere noget kaffegrums. Det har vi dog ikke lukket op for endnu, fortæller Christian Refstrup.

Flere bæredygtige initiativer

Kommunen er i gang med at sætte flere bæredygtige initiativer i værk. De er blandt andet i gang med at bygge en ny skole, som bygges af bæredygtige materialer, og så skal skolen også have et lavt energiforbrug.

- Vi er i gang med forskellige bæredygtige initiativer i kommunen, men genbrug af kaffegrums er nok et af de små, men også mest synlige ting, vi gør, siger Christian Refstrup.

Genbrug af kaffegrumset har også fået en stor opbakning fra befolkningen i Guldborgsund Kommune.

- Vi har modtaget en masse positive kommentarer fra folk, som også fortæller, at de bruger kaffegrums hjemme i deres haver, siger centerlederen.