Kommuner kæmper med boligudlejning til flygtninge

Ville du lade en flygtning flytte ind? Kommunerne mangler boliger til de mange flygtninge, som kommer til landet.

Hvis du har et ledig værelse, kan du overveje at leje det ud til en flygtning. Kommunerne mangler boliger til de mange flygtninge, de får. (Foto: Dr)

Har du plads nok , så er det måske en idé at leje et værelse ud til en flygtning. Stadig flere kommuner efterspørger indkvartering til flygtninge i private hjem.

Og det er en god idé at lade en flygtning flytte ind, mener Britta Nielsen, som er social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand i Ringsted Kommune.

- Det her er jo også en god måde for de nye borgere at lære danskerne bedre at kende. Det betyder jo også at de lærer den danske kultur at kende hurtigere, siger hun.

Ringsted Kommune har indrykket annoncer i lokale ugeaviser og via sociale medier i håb om, at få folk til at leje et værelse ud til en flygtning. Men det går ikke så godt, siger Susanne Frydenlund, der er arbejdsmarkedchef i Ringsted Kommune.

- Vi har ikke rigtig fået nogle henvendelser endnu, hvor folk har ville leje deres bolig ud direkte til en flygtning. Så skulle det gå gennem kommunen, og det kan vi ikke, siger hun.

Susanne Frydenlund tror det er svært at finde danske boliger, fordi der er mange ukendte faktorer såsom sprog, økonomi og kulturforskelle. Men der skal bare nogle positive historier til, siger hun.

- Vi skal have nogle til at invitere flygtninge indenfor, og så skal den gode historie fortælles. Mange af dem kan jo flydende engelsk, så man kan jo godt kommunikere med dem. Men jeg tror, det er meget af det ukendte, som gør, at folk ikke vil leje et værelse ud, siger Susanne Frydenlund.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.