Konservative klar til at se på regler for erstatning

Regeringspartiet vil undersøge, om man skal ændre reglerne for erstatning til børn, der er blevet misbrugt.

Det kan virke som den letteste løsning at vente med at udbetale erstatningen indtil folk fylder 18. Men det kan også skabe problemer, mener Mette Abildgaard, Konservative. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © JENS NOERGAARD LARSEN)

Tasja Nielsen fra Fårevejle fik som otteårig en erstatning på 50.000 kroner, fordi hun var blevet seksuelt misbrugt af et medlem af familien.

Men da hun fyldte 18 år og skulle have pengene udbetalt, var de væk - pengene var blevet brugt af et familiemedlem.

Men nu er Tasjas sag endt på Christiansborg, hvor regeringspartiet Konservative vil se på, om loven kan ændres, så det ikke kan ske for andre.

For partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard, har sagen gjort stort indtryk:

- Det giver også anledning til, at vi politisk overvejer, om vi kan gøre noget anderledes end vi gør i dag, siger hun.

Nogle kan have brug for pengene før de fylder 18

Mette Abildgaard (K) er også klar over, at selvom løsningen ser ud til at være ligetil ved først at udbetale erstatningen, når offeret bliver myndig, så er der flere hensyn at tage:

- Det kan ramme mange børn, som ville have godt af at få de her penge før de fylder 18 år, når de måske er 14 eller 16.

- Så vi skal have fundet en måde, hvor vi får strammet op på praksis, uden at vi ødelægger muligheden for at hjælpe de børn, som har brug for det, når de er under 18, siger hun.

Konservative har spurgt i justitsministeriet, hvordan en lovændring kunne se ud. Men hvordan, det ender, er dog for tidligt at fortælle, siger Mette Abildgaard.

- Justitsministeriets dygtige folk har fået den klare opgave, at komme med forslag til, hvad vi kan ændre, så denne her type sager ikke vil kunne ske igen, siger hun.

Facebook
Twitter