Tema Kontanthjælpsloftet

Kontanthjælpsloftet har ikke sat folk på gaden

Mange frygtede, at kontanthjælpsloftet ville sende mange familier på gaden, men indtil videre har boligselskaberne ikke sendt flere rykkere, end de plejer.

Motalavej i Korsør er et af de områder, hvor boligselskaberne frygtede, at mange ville være nødt til at gå fra hus og hjem. Det er dog ikke sket.

Et af skrækscenarierne ved kontanthjælpsloftet er afblæst - i hvert fald foreløbig.

Boligselskaber og andre stod i kø med advarsler om udsatte lejere, da boligstøtten blev sat ned 1. oktober. Tre måneder senere har det imidlertid ikke haft den store effekt.

Kontanthjælpsloftet

Blå blok er blevet enige om nye regler for det, som kaldes kontanthjælpsloftet - altså grænsen for, hvor meget folk kan modtage i offentlige ydelser. Mindre ferie, mindre boligstøtte og krav om mindst 225 timers arbejde på et år er blandt de nye regler.

Gå til tema

Sådan lyder det fra Boligselskabernes Landsforening, som før 1. oktober forudsagde, at 14.000 familier på sigt måtte forlade deres hjem.

- Når vi kigger på, hvor mange vi rykker for husleje, så er det heldigvis ikke det niveau, vi frygtede, siger Palle Adamsen, formand for landsforeningen.

Palle Adamsen tror, at boligselskaberne skal have en stor del af æren for, at flere ikke har måttet flytte fra hus og hjem.

- Der er boligselskaber, der har tilbudt folk et job, så de ikke bliver ramt af 225 timers-reglen, nogle har rådgivet i, hvordan man fremlejer et værelse, og nogle af vores medlemmer giver folk, der er ramt af kontanthjælpsloftet, fortrinsret til billige boliger, siger han.

Hos Bolig Korsør, der udlejer 2.600 boliger, er der hverken blevet udsendt flere rykkere eller sat flere ud fra deres bolig end normalt, men boligselskaberne malede ikke fanden på væggen. Det mener Ebbe Ahlgren, der er formand for BoligKorsør.

- Alene på Motalavej i Korsør fik vi at vide, at 78 familier ville mangle 3.000 kroner om måneden, og så skal vi jo frygte, at folk får svært ved at betale huslejen, siger han.

Ifølge Palle Adamsen, formand for Boligselskabernes Landsforening, er det dog for tidligt helt at afblæse frygten.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.