Kronprinsesse Mary er udnævnt til premierløjtnant

Ved fredagens hjemmeværnsøvelse på Falster blev kronprinsessen udnævnt til premierløjtnant.

  • Generalmajor Finn Winkler stod for udnævnelsen af Kronprinsesse Mary til premierløjtnant. (Foto: Hjemmeværnet © Hjemmeværnet)
  • Kronprinsesse Mary har fået sin militære uddannelse i Hjemmeværnet (Foto: Hjemmeværnet © Hjemmeværnet)
1 / 2

Der var fint besøg hos de 500 hjemmeværnssoldater, der fredag var i gang med øvelsen 'Svend Gønge' ved Vordingborg og på Østfalster.

Blandt de mange hjemmevænrsfolk var nemlig også Danmarks kommende dronning: Kronprinsesse Mary.

Kronprinsessen har været en del af Hjemmeværnet siden 2008 og har her gennemgået uddannelsen til først befalingsmand og siden officer.

Fredag fulgte så næste trin op ad rangstigen, da kronprinsessen blev udnævnt til premierløjtnant i Hjemmeværnet.

General stod for udnævnelsen

Det blev Hjemmeværnets øverstbefalende, generalmajor Finn Winkler, der kom til at stå for formalia i forbindelse med forfremmelsen:

- Vi sætter stor pris på den anerkendelse, kronprinsessen gang på gang viser Hjemmeværnet, de frivillige og de opgaver, som de bidrager med til Forsvaret og samfundet, sagde han.

Generalmajor Finn Winkler betegner det som en stor ære, at få lov til at stå for udnævnelsen af Kronprinsessen til premierløjtnant.

Kronprinsessen skød med skarpt

Beredskabsøvelsen 'Svend Gønge' blev gennemført af lokale frivillige fra hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster, samt hjemmeværnssoldater fra Bornholm og Maryland National Guard.

Kronprinsesse Mary deltog i fredagens program, og nåede dermed blandt andet at medvirke i skarpskydningsøvelser i skydeterrænet ved Korselitse på Falster og i en bevogtningsøvelse ved Vordingborg Kaserne.

Der er tradition for at kongehusets medlemmer tager en militær uddannelse. Kronprinsessen er dog den første blandt de kongelige, der trækker i hjemmeværnets trøje siden Dronning Margrethe blev uddannet i Kvindeligt Flyverkorps. Kronprins Frederik har fået sin militære uddannelse i hæren.

Rettelse 19. september 2015: I en tidligere udgave af artiklen fremgik det fejlagtigt, at HKH Kronprinsessen var den første i Kongehuset til at blive uddannet i Hjemmeværnet. Det er forkert, da HM Dronningen var aktivt medlem af Kvindeligt Flyverkorps.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk