Kun nordmænd kører mere med trailer: Danmark har jydekrog

Genbrugspladserne har travlt i påsken. Og det er der god grund til, for der er nu én trailer per sjette dansker.

- Påsken er der, hvor vi ser allerflest kunder. Folk har jo fri og har tid til at fylde traileren, siger genbrugschef Allan B. Johansen fra AffaldPlus, der tæller seks Syd- og Vestsjællandske kommuner. (Foto: Knud Erik Christensen © KNUD ERIK CHRISTENSEN)

Med 948.000 indregistrerede trailere er trailer-parken vokset med mere end 10 procent siden 2013 - og vi er nu kun omkring seks mennesker for hver trailer i Danmark, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Dermed er Danmark kun overhalet af Norge, når det handler om antallet af indbyggere per indregistreret trailer, og netop påsken er højsæson for trailere, hvor vi kører skidt og skrammel ud til regionens genbrugsstationer:

- Påsken er der, hvor vi ser allerflest kunder. Folk har jo fri og har tid til at fylde traileren med alt det, der skal smides ud, siger genbrugschef Allan B. Johansen fra AffaldPlus, der tæller seks Syd- og Vestsjællandske kommuner.

Ifølge nationalismeforsker, forfatter og debattør Michael Böss er traileren et symbol på danske værdier og burde optages på listen over de ting, der skabte Danmark på linje med Dannebrog, Højskolesangbogen og Margretheskålen:

- Traileren siger noget om danskerne. Den signalerer, at vi gør det selv, men at vi gør det sammen. Det, der karakteriserer danskerne er, at hvis du ikke selv har en trailer, kan du altid låne en af naboen, siger Michael Böss.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk