Kundby-borgere: Irriterende at vores by kædes sammen med terrorsag

Negative begivenheder klæber til byen de fandt sted i. Før var det Brønderslev- og Tønder-sagen, nu er det Kundby-sagen der sætter en by på landkortet med en ubehagelig sag.

Borgerne i Kundby er kede af, at deres lille by nu er kendt for en sag om terror i stedet for byens gode naboskab. (Foto: Trine Warrer Juul © dr)

Der er Tønder-sagen, Brønderslev-sagen og nu også Kundby-sagen.

Negative begivenheder har det med at blive opkaldt efter byen de har fundet sted i.

Og i Kundby er de trætte af at være blevet berømte på grund af en terrorsag.

- Før i tiden sagde folk, Kundby, det er da der med det gode naboskab, hvor vi virkelig holdt sammen. Nu siger de bare, Kundby-sagen, og - nå, har du bomber i lommen, og det er faktisk irriterende, siger Birgit Petersen fra Kundby.

Den nu 17-årige terror-tiltalte er heller ikke det, man vil kalde et bysbarn. Pigen og hendes mor havde kun boet i Kundby omkring et halvt år, da hun blev anholdt.

- Jeg aner ikke, hvem det er. Det er de færreste mennesker i Kundby der kender hende, når man hører folk tale om det, så ved de faktisk ikke, hvem det er, siger Susanne Knudsen, formand for Kundby Lokalforum.

Hun mener, at den lille landsby er et paradis at bo i, og terrorsagen er en slange, der er kommet til paradiset.

Huset i Kundby hvor der blev fundet kemikalier, som angiveligt skulle bruges til at fremstille sprængstoffer har forlængst fået nye beboere.

- Det er min veninde, der bor i huset nu, og der bliver ringet på dørene, fordi folk vil ind og fotografere kælderen hvor kemikalierne blev fundet, og folk spørger om de ikke er bange for at bo i bombehuset, fortæller Birgit Petersen.

Bjarke Jakobsen har boet i Kundby i 30 år, og han er også ked af, at medierne har døbt terrorsagen Kundby-sagen.

- De kunne jo kalde det teenage-terroristsagen eller sådan noget. Det er jo sådan et prædikat, der hænger ved længe. Nu går retssagen i gang, og så må vi se om vi kan slippe for det bagefter, men der vil nok altid blive refereret til Kundby-sagen, siger han.

Fakta om Kundby:

  • Kundby har cirka 700 indbyggere
  • Byen ligger mellem Svinninge og Holbæk

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.