Læger får tilbudt billig buskørsel fra København til Falster

Voldsom lægemangel i Region Sjællands Sygehuse får politikerne til at tænke utraditionelt

Der er hårdt brug for læger på flere af Region Sjællands Sygehuse. Så nu tilbydes der buskørsel fra Nørreport til Falster. Arkivfoto.

Bliv kørt i bus fra Nørreport til jobbet på sygehuset i Nykøbing Falster for 50 kroner hver vej.

Sådan lyder et af tilbuddene til de stærkt eftertragtede læger, der vil tage arbejde på det falsterske sygehus, som lige nu mangler 22 læger.

Men sygehuset er ikke det eneste i Region Sjælland, der må hutle sig igennem uden den nødvendige lægelige opbakning. Den seneste optælling viser, at der 144 ubesatte lægestillinger på sygehusene i Region Sjælland.

Gode ideer efterlyses på regionsmøde

Regionens sundhedspolitikere skal i dag drøfte, hvordan de kan tiltrække flere læger.

Der er allerede planer om en større annoncekampagne med information om mulighederne for læger, og der er også planer om at hente flere læger fra udlandet.

Og regionens sygehuse er bestemt en attraktiv arbejdsplads for læger, mener formanden for sygehusudvalget, Christian Wedell-Neergaard:

- Vi kan tilbyde job i et fuldt moderne sundhedsvæsen her i regionen, så det er ikke det, der er en barriere, siger han.

Men der er tydeligvis andre barrierer. Ikke mindst problemet med at lokke læger fra København ud i provinsen i Region Sjælland.

Problemet drøftes med Region Hovedstaden

Det er et problem, der har været drøftet før, og de Radikale i Region Hovedstaden er klar til at tage et møde med Region Sjælland for at se på, om det er hovedstadens krav om flere speciale-læger, der giver problemer i den sjællandske provins.

På Næstved Sygehus har to overlæger således i et debatindlæg advaret om, at de mange nyansættelser af børnelæger i hovedstaden vil suge børnelæger ud af Region Sjællands sygehuse.

Charlotte Fischer, der er gruppeformand for de Radikale i Region Hovedstaden, erkender, at regionen har et ekstra ansvar, når det gælder ansættelsen af nye læger:

- Med de styrker og fortrin, vi har i Hovedstaden, har vi et ansvar for at sikre, at det, vi gør, ikke går voldsomt ud over andre regioner, som jo kæmper på en anden måde for at kunne tiltrække og fastholde personale, siger hun.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk