Læger igen vente bedre version af Sundhedsplatform: Vigtig opdatering udskudt til 2019

En vigtig opdatering af Sundhedsplatformen, som skal forbedre flere kritisable punkter, er udskudt til februar.

Den længeventede opdatering af Sundhedsplatformen er blevet udskudt til februar. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Tirsdag morgen er det blevet offentliggjort, at opdateringen af den kritiserede Sundhedsplatform bliver udskudt til næste år.

Det skriver Region Hovedstaden og Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Opdateringen skulle ellers rette flere alvorlige problemer, så en læge og en fysioterapeut eksempelvis ikke kan notere i samme journal samtidig fra hver deres computer.

Systemer afhængige af hinanden

Beslutningen er taget på baggrund af, at opdateringen af den tredje version af landspatientregistret blev udskudt til 2019 af Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner i løbet af sommeren. Landspatientregisteret indeholder data om danskernes kontakt med sundhedsvæsenet, og er sundhedsvæsenets mest centrale register.

Mandag mødtes styregruppen bag Sundhedsplatformen så for at tage stilling til, hvad der skulle ske med den opdatering af Sundhedsplatformen, der var oprindeligt planlagt til november.

Opdateringen af Sundhedsplatformen er nemlig afhængig af den nye version af landspatientregistret. Beslutningen blev, at opdateringen af den forbedrede version af Sundhedsplatformen skubbes til februar 2019, så begge it-opdateringer udkommer samtidig.

Det betyder også, at de forbedringer af Sundhedsplatformen, som var indbygget i opgraderingen, kommer tre måneder senere end først lovet.

Derfor må lægerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden igen væbne sig med tålmodighed, da der nu er lange udsigter til en forbedring af den omdiskuterede patientjournal.

Nødvendigt at vente

Regionsrådformanden for Region Sjælland, Heino Knudsen, understreger, at de to regioner vil komme med en bedre løsning til deres medarbejdere, hvis man venter med at opdatere systemet.

(Foto: (Grafik) Signe Heiredal © (C) DR Sjælland)
(Foto: Grafik: Signe Heiredal © (C) DR Sjælland)

- Jeg er rigtigt ærgerlig over, at vi er nødt til at skubbe opdateringen af Sundhedsplatformen, og vi havde længe set frem til denne opdatering. Men det skyldes, at fagfolkene bag Sundhedsplatformen ikke mener, at opdateringen ville være fyldestgørende nok, fordi man ville udsætte opdateringen af landspatientregistret version tre, lyder det fra Heino Knudsen, der fortsætter:

- Det er ikke nogen god løsning at udskyde opdateringen til februar, som skulle være kommet til november. Men det er heller ikke en god løsning at komme med en opdatering, som ikke virker, som den skal. Så det er den bedste løsning ud af to halvdårlige løsninger.

På trods af den udskudte opdatering hævder han, at der stadig vil blive lavet løbende justeringer af it-systemet.

Facebook
Twitter