Læger og sygeplejersker siger stop: 'Kan ikke være den sygeplejerske jeg gerne vil være'

Ifølge ansatte på Holbæk sygehus, så er forholdene nu så dårlige, at de siger op.

Signe Fuglesang Larsen har taget orlov som sygeplejerske på Holbæk sygehus på grund af dårlige forhold. (Foto: Trine Warrer Juul - DR Sjælland)

Det er ikke kun sygeplejersker, der flygter fra Region Sjællands sygehuse på grund af et massivt arbejdspres.

På akutafdelingen på Holbæk Sygehus har syv speciallæger sagt op i løbet af de seneste tre år.

Her har Thomas Christensen i ti år været afdelingslæge, men til nytår er det slut. Han har nu også sagt sin stilling op i frustration over forholdene på en afdeling, der i lang tid har haft massiv overbelægning samtidig med en personaleflugt.

Det seneste halve år er antallet af patienter, som afdelingen er normeret til steget fra 65 til 90, og det har konsekvenser for patienterne.

- Det vil sige alle skal løbe stærkere, og der er mere kaos på afdelingen. Det betyder, at vi er endnu mere afhængige af, vi kan komme af med vores patienter til et hospital, der i forvejen er overfyldt og heller ikke kan tage imod patienter.

Og med den travlhed har Thomas Christensen set til, når travlhed ender fatalt.

- En ambulance kommer ind med en patient, der bliver lagt på gangen. Kommunikationen fejler lidt, fordi der er så mange patienter. Det vil sige, overleveringen bliver lidt mangelfuld eller fejlagtig, og lige pludselig ligger den her patient på gulvet og er død, siger han.

Thomas Christensen er en af flere læger, der i årenes løb har sagt op på Holbæk sygehus og i Region Sjælland. (Foto: Trine Warrer Juul - DR Sjælland)

Besøg fra Arbejdstilsynet

Speciallægerådet på Holbæk sygehus har i oktober afleveret en såkaldt bekymringsskrivelse til sygehusledelsen og regionen, hvor de påpeger at overbelægning og personaleflugt betyder en dårligere behandling af patienterne.

Derudover har Arbejdstilsynet også været på besøg på flere afdelinger på sygehuset herunder akutafdelingen, siger lægefaglig vicedirektør Dan Brun Petersen.

- Arbejdstilsynet har gjort os opmærksom på højt arbejdstempo og følelsesmæssige belastning i akutafdeling, men er ikke kommet med en endelig konklusion. Men det er også nogle af de ting, vi arbejder på at gøre noget ved.

Han mener også, at sygehuset ledelse har lyttet til de bekymringer om travlhed.

- Vi gør meget for at lytte, vi gør meget for at tage ideer ind, vi gør meget for at afhjælpe arbejdspres og prøve at gøre arbejdsforholdene bedre, siger han og fortsætter.

- Men der er også ting, der er svære at løse for os som ledelse. Enten fordi det bare er svære problemer eller fordi det er uden for vores kontrol. Så kan vi bringe det opad i systemet.

Klare krav

Signe Fuglesang Larsen er en af de sygeplejersker, der har vendt sit erhverv ryggen. Hun plejede at arbejde som sygeplejerske på medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus, men er nu på orlov i et år.

- Jeg kunne ikke se mig selv blive i faget, og nogle vilkår gør, at jeg ikke kan være den sygeplejerske, jeg gerne vil være.

Nu arbejder hun i stedet som tandklinikassistent, som hun uddannede sig som, før hun blev sygeplejerske, og her er hverdagen anderledes og lønnen bedre.

- Det er en hel anden hverdag, og der er også travlt, men folk dør ikke, når vi har travlt hos en tandlæge. Det gør de på sygehuset.

Skulle hun vende tilbage til Holbæk sygehus, så har hun nogle klare krav for at trække i sygeplejerskeuniformen igen.

- Der skal bedre arbejdsvilkår til, og grundlønnen skal hæves, siger Signe Fuglesang Larsen, der også ønsker at få politikerne til at prioritere hvilke opgaver sygeplejerskerne skal nå, når de er på arbejde, for det er ikke muligt at nå alt det, de gør nu.

Højere løntillæg og flere faggrupper til at hjælpe på sygehusene, er også nogle af de initiativer som Sjællands regionsråd i dag skal tage stilling til som løsning på, at der er mangel på personale på særligt akut- og medicinske afdelinger.

FacebookTwitter