Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Landbrugspakke kan skræmme turister væk

Flere kommuner satser på lystfiskerturisme, men hvis miljøet tager skade, kan indsatsen være spildt, lyder det fra kommunalpolitiker.

Nikolaj Martins, der er certificeret fiskeguide ved FishingZealand, tager ud med mange tyske og hollandske fiskere. (Foto: Magnus NØrtoft © dr)

Turister med en fiskestang i hånden lægger hvert år mere end en kvart milliard kroner i Danmark, men det beløb kan falde, hvis naturen bliver forringet, og der bliver færre fisk at fange ved kysterne herhjemme.

Sådan lyder advarslen fra flere sider, efter at regeringen har foreslået, at landmændene i de kommende år må være mere rundhåndede med gødningen.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Ifølge Birgitte Steen Jørgensen (R), der sidder i byrådet i Vordingborg Kommune, kan det nemlig skabe mere forurening og skade miljøet og dermed fisketurismen, som kommunen satser på.

- Turisme er et af de erhverv, der er i vækst i vores område, og det er noget af det, vi skal leve af i fremtiden. Så kan det ikke nytte, at man ødelægger noget af potentialet, fordi man vil gøde mere fra landbrugets side.

I Fishing Zealand arbejder man for at tiltrække flere lystfiskerturister. Her håber talsmand Gordon P. Henriksen, at det kan lykkes at finde en løsning, der ikke går ud over naturen.

- Man er nødt til at arbejde med miljøet, hvis man vil den indtjening, der ligger i lystfiskerturisme, siger han.

Vordingborgs borgmester, Knud Larsen (V), er dog ikke bekymret for, at turisterne bliver væk.

- Vores satsning på turisme går hånd i hånd med et aktivt landbrugserhverv, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.