Ligestilling og kontrol over egen krop: Kvindfolkemøde starter i dag

Pinsen byder på kvindfolkemøde i byen Marielyst på Falster.

De sidste telte er ved at blive sat op, så Kvindfolkemødet kan åbne for publikum klokken 14 i dag. (© Kvindfolkemødet)

Fire dage med fokus på kvinder, køn og ligestilling.

Det er planen, når Højskolen Marielyst arrangerer "Kvindfolkemøde" i den lille badeby på Falster. Pinsens program spænder fra poweryoga til paneldebatter og foredrag om kvinder i kommunalpolitik, uligestilling i arbejdslivet og digital seksuel mobning.

Kvindfolkemødet skal forsøge at skabe rum for de mange debatter, der i dag er om køn og ligestilling, forklarer højskoleforstander Christian Schou:

- Hvis du kigger ud over det danske landskab og debatterne om køn, ligestilling og identitet, så går de i alle mulige retninger. Så vi vil gerne prøve at vise den meget brede palet af debatter og tendenser, som foregår lige nu, siger han.

Udover at der skal debatteres køn, ligestilling og politik, så er der også mulighed for at sy sin egen filt-fisse i Dansk Kvindesamfunds aktivisttelt.

Selvom det lyder som et levn fra en kvindelejr på Femø, så er det også noget nutidens feminister arbejder med, siger Signe Vahlun, næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund:

- Det er noget med at sætte fokus på kroppen, bestemmelse over egen krop og det, at kvindekroppen nogle gange bliver gemt væk og bliver tabu at tale om, siger hun.

Dansk Kvindesamfund, Kvinfo og Kvinderådet er også med til at arrangere Kvindfolkemødet i samarbejde med Højskolen Marielyst og det lokale erhvervsliv.