Lille Bjørn kom på Facebook få timer gammel

”Den sødeste dreng på Jorden” – sådan præsenteres nyfødte Bjørn med billede for familie og venner via sociale medier.

Her er billedet, som Mille Bureau lagde op på Facebook, da lille Bjørn kun var få timer gammel (privatfoto) (Foto: Mille Bureau © Mille Bureau)

I værelse 128 på barselsgangen på Nykøbing Falster sygehus er Mille Bureau og Andre Figuroa klar til at tage hjem med deres førstefødte, Bjørn, der kun var få timer gammel, da han blev vist frem på Facebook første gang.

Dermed er han en af mange nyfødte, hvis forældre bruger tid på mobilen få timer efter, at guldklumpen er kommet til verden.

Bjørn blev lagt op på det sociale medie med teksten ”den sødeste dreng på Jorden”.

- Han er født den 16. januar klokken halv to om natten, og den 17. januar om formiddagen lagde jeg en generel besked på Facebook med et lille billede, fortæller Mille Bureau.

- Jeg har venner og bekendte spredt i hele verden, og jeg kan ikke sidde og skrive 300 beskeder. Så har jeg i det mindste fortalt, at han er blevet født, og alt er gået godt, siger Mille Bureau

Tog kun ti minutter

Den nybagte mor siger selv, at hendes brug af Facebook er meget moderat.

Men da Mille Bureau gik en uge over tiden, syntes hun især, at det var vigtigt at få den gode nyhed ud til familie og venner:

- Det tog mig ti minutter, så jeg synes ikke, det er et problem. Folk har været nysgerrige og ventet på nyheden. Så jeg syntes, det var mit job at fortælle, at nu var han kommet.

Nej til Facebook – ja til sms

Bjørns første optræden på sociale medier fik mange likes og kommentarer, og det tager naturligvis tid at tjekke. I værelset ved siden af er Katja Lylloff og Ali Duman fra Præstø lige blevet forældre til Ilyas - og han skal ikke på Facebook:

- Vi er ikke interesserede i, at han kommer ud på sociale medier. Folk, der kender os, får billederne via sms’er og mms’er. Det er mere personligt, end når hele verden kan gå ind og kigge på ham, lyder de fra forældreparret.

Ilyas’ forældre havde aftalt allerede under graviditeten, at de ikke ville have billeder af deres søn ud på Facebook:

- Vi kan ikke gøre noget ved, hvis familien slår ham op, men vi vil ikke selv gøre det.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.