Lokalpolitiker: Alternativet har taget mit partis navn

Torben Arendal må ikke længere kalde sit parti for Alternativet, selvom han brugte navnet først.

  • Her ses lokallisten Alternativets valgplakater fra kommunalvalget i 2013.
  • Torben Arendal er stifter af lokallisten Alternativet i Odsherred Kommune.
1 / 2

Jeg kom først.

Sådan lyder det fra stifteren af Alternativet i Odsherred, Torben Arendal.

Hans lokalliste må ikke længere må hedde Alternativet, fordi det landsdækkende parti med samme navn bragede ind i Folketinget ved det seneste valg.

Men står det til dansk-amerikaneren Torben Arendal fra Nørre Asmindrup, så har han ret til at bruge navnet Alternativet, for han brugte det allerede ved kommunalvalget i 2013.

- Jeg har bedt min advokat om tage kontakt til Alternativet for at forklare dem, at jeg har patent på partinavnet. Det var mig, der gjorde navnet offentligt, inden Uffe Elbæk gjorde, siger han.

Plads i folketinget giver ret til navnet

Social- og Indenrigsministeriet forklarer per mail til DR Sjælland, hvorfor de har sendt skrivelsen til Torben Arendal.

- Andre kandidatlister kan ikke anvende Alternativets partinavn eller en betegnelse, der kan give anledning til, at kandidatlisten forveksles med Alternativet, lyder det blandt andet i mailen.

Det skyldes regler, der beskytter gældende partinavne, der er registreret hos ministeriet. Torben Arendals Alternativet er ikke blevet registreret, mens Uffe Elbæks parti automatisk blev registreret, da de blev opstillingsparat til Folketinget.

Torben Arendals Alternativet fik 29 stemmer ved kommunalvalget i 2013. Selvom stifteren håber at beholde navnet, så har han en nødløsning.

- Jeg har jo et alternativ til Alternativet. Det er "Det Ægte Alternativ", siger han.