Lolland-Falster Lovestorm er på vej til USA

I protest mod TV2-dokumentaren "På røven i Nakskov" opstod en kærlighesstorm på Lolland-Falster.

Historien om Lolland-Falster Lovestorm og udtrykket 'på røven' skal nu præsenteres til en international konference i USA af kærlighedsstormens formand Kirsten Sydendal. (Foto: BJARKE ØRSTED © Scanpix)

- Det er stort, at vi kan fortælle om vores bevægelse på den anden side af jorden.

Det siger formand for Lovestorm-foreningen, Kirsten Sydendal.

Historien om Lolland-Falster Lovestorm opstod i protest mod TV2-dokumentaren "På røven i Nakskov", som beskrev Lolland-Falster som et udkantsområde, hvor ingen gider at bo eller arbejde.

Og nu bliver budskabet om den stormende kærlighed til og fra Sydhavsøerne sendt videre ud i verden.

Det sker, når Kirsten Sydendal, 7. november, får ordet ved en international videns- og informationskonference i Washington med flere end 1000 deltagere.

- Jeg tror det vil undre de andre lande, at vi bliver kaldt udkantsdanmark, når vi ligger så relativt tæt på København, siger hun.

Digitalt fællesskab

På Facebook har Lolland-Falster Lovestorm 25.000 medlemmer, og det kan konferencens medlemmer lære noget af, mener Kirsten Sydendal.

- Vi har udnyttet de sociale medier til at samle lokalområdet i et fællesskab, siger hun.

Kirsten Sydendal er formand for Lolland-falster Lovestorm og skal til USA, for at fortælle om bevægelsen. (© Lolland-Falster Lovestorm)

Formålet med kærlighedsstormen er at tegne et anderledes positivt billede af Sydhavsøerne, og ifølge Kirsten Sydendal har det givet området et imageløft.

For på Lolland og Falster er der også succeser og dygtige mennesker. Dem skulle der fokuseres på i stedet for problemer med misbrug og arbejdsløshed, mente Kirsten Sydendal - og den historie skal hun dele på konferencen i Washington.

- Jeg vil fortælle dem om Lovestorms historie og forsøge at oversætte 'på røven i Nakskov' til engelsk, så godt jeg kan, siger hun.

Konferencen KM World 2017 står for The Knowledge Management & Enterprise Solutions Conference og er en international videns- og informationskonference i Washington DC.

Facebook
Twitter