Lolland kan være på vej ud af boligkrisen

For første gang i mange år kan Lolland være på vej væk fra faldende bolighandler, lyder det fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Normalt hører Lolland til et af de områder i Danmark, hvor det er sværest at sælge sin bolig. Men nu spår formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening, at 2016 kan blive året, hvor Lolland bryder mønsteret. (© Home)

Overalt i landet var der godt gang i bolighandlerne sidste år, viser helt nye tal boligsiden.dk. Faktisk var der i 93 ud af 98 kommuner fremgang i antallet af hushandler.

Men på Lolland gik man ud af 2015 med en tilbagegang på hele fem procent. Og sådan har det faktisk været de seneste mange år. Men nu tyder meget på, at den negative tendens er ved at vende.

- Jeg tror faktisk på, at Lolland ramte bunden i 2015. Hvis vi ser på den tilbagegang, der har været sidste år, så taler vi kun om 15 huse eller lejligheder, der blev solgt færre end året før, siger formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening, Torben Strøm.

Han har derfor en formodning om, at 2016 kan blive året, hvor Lolland vil opleve en befolkningstilvækst. Men det vil kun ske, hvis der bliver tilført nye arbejdspladser til området.

- Hvis Lolland skal vækste, så skal der komme nye arbejdspladser. Det giver nemlig en stor tryghed, at man har fast arbejde og en fast indtægt. Og hvis Lolland ramte bunden sidste år, som jeg tror, de gjorde, så vil vi se en begyndende stabilitet. Men det kræver altså tryghed og fremgang, fastslår Torben Strøm.

Med undtagelse af Lolland, så oplevede samtlige kommuner i Region Sjælland en fremgang i hussalget. Vordingborg Kommune ramte dog et rundt nul, da der blev solgt præcis lige så mange huse og lejligheder i 2015, som der gjorde året før.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.