Lolland Kommune får 12 millioner til at rive huse ned

Pengene kommer fra andre kommuner som havde noget tilovers fra deres nedrivnings puljer.

Lolland har stadig en masse faldefærdige huse, som skal rives ned, og nu har kommunen fået flere penge til det. (Arkivfoto) (Foto: Thomas Dinsen © DR Fyn)

Lolland Kommune er blevet tildelt en pulje på 12,3 millioner kroner til nedrivning.

Pengene er blevet tilovers fra kommuner, som ikke har brugt deres pulje. Det betyder, at Lolland Kommune stadig har mulighed for at fjerne faldefærdige og forladte huse i kommunen.

I kommunen er den nye sum penge en god nyhed, men armene er ikke helt oppe over hovedet, siger Henrik Høgh, som er viceborgmester og formand for Klima,- Miljø,- og Teknikudvalget.

- Vi er selvfølgelig glade for de 12 millioner, men vi skal selv skaffe 40 procent, og det er en udfordring i en kommune som vores, siger han.

Der bliver ikke råd til blomsterkummer

Det er Klima,- Miljø,- og Teknikudvalget i Lolland Kommune, der skal finde de otte millioner, og de skal findes i eget område siger Henrik Høgh:

- Det kan nok betyde, at vi må skære lidt ned på antallet af blomsterkummer i vores kommune, men jeg kan endnu ikke sige med sikkerhed, hvor pengene specifikt skal findes.

De 12 millioner kroner skal bruges i 2016, så kommunen får travlt, men Henrik Høgh glæder sig over, at man får mulighed for at rydde op i de faldefærdige og tomme huse.

- Lollands fremtoning betyder rigtig meget for os. Vi har meget fokus på det. Den her pulje vil give et væsentlig indhug i antallet af nedslidte huse. Det vil absolut pynte, men der er meget, som kan rives ned på Lolland, siger han.

Derfor kan kommunen sagtens bruge flere penge på området, hvis det bliver tildelt på et senere tidspunkt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter