Lolland topper København i antal børn i privatskole

Selvom Lolland er et af de områder, hvor familierne har de laveste indkomster, vælger forældre i stor stil privatskole.

Hver tredje elev på Lolland går i privatskole. På landsplan er det kun hver femte elev. (Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall © DR)

Lolland er et af de områder i Danmark, hvor flest forældre vælger folkeskolen fra, for i stedet at betale for, at deres barn kan gå på privatskole. Hvert 3. barn på Lolland går i privatskole, viser Indenrigsministeriets statistik for 2016.

Forleden kom det frem, at velhavende akademikere i København i stor stil vælger folkeskolen fra. Her skrev Politiken, at en ny rapport viser, at langt flere børn af akademikere end ufaglærte går i på privatskole. Og at langt flere gør det i København, end i resten af landets større byer.

Men det gælder altså i endnu højere grad på det fattigere Lolland.

Lolland er ellers et af de områder, hvor familierne har de laveste indkomster. Men forældrene vælger at prioritere udgiften til privatskole.

Formanden for Lollands skoleudvalg, Tom Larsen (V) siger, at udgiften til privatskolen på omkring 1000 kroner om måneden ofte ikke er højere end hvad det koster at få børnene passet i de offentlige fritidsordininger: - Det er i hvert fald ikke prisen, der afholder folk fra at vælge privatskolen, siger han.

Sydhavsøen har historisk set har haft mange katolske privatskoler på grund af de polske roearbejdere.

Desuden har byrådet i de senere år lukket mange offentlige skoler på Lolland. De eksisterende privatskoler har derfor oplevet en stor stigning i elevtallet.

  • På landsplan går 18 procent af landets skolebørn i privatskole.

  • I København er tallet 28,8 og altså oversteget af Lolland, hvor 29,4 procent af børnene møder op i en privatskole.Kilde: Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal

Facebook
Twitter