Louise stillede op som side 9 pige uden bryster

Louise har ligesom mange andre kvinder fået fjernet brysterne på grund af kræft.

Louise Frydensberg Nielsen stillede op som side 9 pige i Ekstra Bladet for at gøre opmærksom på, at mange kvinder lever uden bryster, fordi de er ramt af kræft. (Foto: Ekstra Bladet/Covermodel.dk)

Nogle går kilometer for at stemme dørklokker og samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Andre deltager i kilometerlange marcher for at støtte kampen mod brystkræft.

Men 44-årige Louise Frydensberg Nielsen fra Tølløse går endnu længere for at støtte brysterne, bare på en helt anden måde.

I lørdags var hun side 9 pige i Ekstrabladet. Men i stedet for de sædvanlige svulmende bryst-attributter, poserede Louise uden bryster, for dem har hun fået fjernet på grund af brystkræft.

- Jeg valgte at stille op, fordi det er vigtigt at gøre opmærksom på, at der er mange kvinder, der lever uden bryster, da det er hver niende kvinde, der bliver ramt af brystkræft, siger hun.

Tænkte sig grundigt om

Louise Frydensberg Nielsen skulle dog lige tænke sig grundigt om, inden hun sagde ja til at stille op som side 9 pige.

- Jeg skulle lige tænke igennem, at side 9 pigen ofte er en med store bryster. Og så skulle min teenagepige i hvert fald sige god for det, siger hun.

På Ekstra Bladets hjemmeside kan man give karakter til side 9 pigen, og her har Louise fået bedre karakterer end mange af de andre.

Hun havde forberedt sig på at få en masse grimme kommentarer, da hun ikke er en klassisk side 9 pige, men hun blev meget overrasket over de ord, hun har fået med på vejen.

- Jeg har kun fået positive reaktioner. Folk har været søde og skrevet pæne ting, siger hun.

Brystkræft rammer også børnene, vil Louise vise med billedet her. (Foto: Laila Versemann © Laila Versemann)

Kræftens Bekæmpelse håber på, at Louises optræden som side 9 pige kan være med til bryde nogle af de tabuer, der er forbundet med at være opereret.

- Louise er et modigt forbillede, og vi håber, det kan være med til at bryde nogle af de tabuer, der eksisterer omkring det at være syg og brystopereret, siger Ulla Viffeldt Smistrups, der er rådgiver og psykolog i Kræftens Bekæmpelse.

Svømmehal og fitnesscenter

Hun håber samtidig, at det kan være med til at inspirere andre kvinder, der står i samme situation som Louise.

- Vi ved jo, at kvinder som er brystopererede slås med mange overvejelser, som for eksempel om de kan tage i svømmehallen, eller om de kan klæde om sammen de andre kvinder i fitnesscenteret. Derfor er det af stor betydning, at der er nogle, der tør gå vejen og vise hvor dejlig, man også kan være, selvom man ikke har bryster, siger Ulla Viffeldt Smistrup.

Det er ikke første gang, Louise Frydensberg Nielsen lader sig fotografere. Sidste år deltog hun i en kampagne for Kræftens Bekæmpelse, hvor hendes børn hver især sætter en hånd lige der, hvor brysterne tidligere var.

- Det med børnene sidste år var fordi, jeg gerne vil fortælle, at det rammer hele familien. Det er jo ikke kun mig, det er i særdeleshed mine børn, der også mærker, at jeg har været syg, og at jeg lever med angsten, siger hun.

Forleden arrangerede Louise en velgørenhedsmiddag til fordel for Kræftens Bekæmpelse, hvor Elmely Kro tæt på Louises hjem gik med på at levere al mad og arbejdskraft gratis. Her kom der næsten 42.000 kroner i overskud.

- Jeg gør det jo fordi, jeg føler, at jeg blev rask, så jeg skylder noget. Det er så vigtigt, at man får samlet penge ind til forskning, så man kan blive endnu bedre til at kurere brystkræft, for der er jo trods alt tre kvinder, der dør af denne her sygdom om dagen, siger Louise.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.