Lyst rugbrød - og ål

Hvad blev der egentlig af det lyse rugbrød? P4 Morgen finder svaret. Og så kigger vi også nærmere på ålen.

Hvad blev der egentlig af det lyse rugbrød? P4 Morgen finder svaret. Og så kigger vi også nærmere på ålen, der er truet af udryddelse.

Lyst rugbrød.

Hvilket brød spiser du? Det spørgsmål stiller P4 Morgen lytterne her til morgen, hvor vi sætter fokus på det gode brød. Hvad blev der eksempelvis af det lyse rugbrød?

Det vil Troels Wriedt gerne vide - han sidder i Præstø og savner det lyse rugbrød...

...og Anders Grabow, kommunikationsansvarlig for Bager og Konditormestre i Danmark, forklarer hvor det blev af.

Ål.

Hvornår har du sidst smagt stegte ål med stuvede kartofler? Eller røget ål med røræg og frisksnittet purløg?

Ja man kan næsten høre mundvandet løbe - for ål er en klassiker på den danske middagstallerken. Men snart kan det være helt forbi. Ålen er nemlig udryddelsestruet og stadig flere forretninger følger Greenpeaces opfordring og tager ålen helt ud af sortimentet.

Reporter Kim Palm har besøgt en mand der lever af ål  - og talt med en kvinde der vil have os til helt at droppe den populære spise

Facebook
Twitter