Mad er noget, der skal gå hurtigt

Mange bruger mindre og mindre tid på måltiderne. Nu åbner Coop 400 afdelinger for færdigmad.

Den hurtige aftensmad spises mellem de andre gøremål i familien, siger fremtidsforsker. (© Colourbox)

Du kender det sikkert. Du er mandagstræt og stresset og ikke orker at lave mad.

Den lette, hurtige færdigmad er blevet en stor forretning i Danmark. Så stor, at Coop-kæden åbner 400 særlige afdelinger for færdigmad, der måske allerhøjest skal have en tur i mikroovnen, før den er spiseklar. Det skriver Sjællandske.

Koncerndirektør i Coop Gregers Wedell-Wedellsborg siger til Sjællandske, at Coop med Superbrugsen, Irma og Kvicklys nye afdelinger vil have del i de milliarder af kroner, danskerne bruger på færdigmad.

Ifølge lektor i ernæring og sundhed på University College Sjælland Birthe Petersen behøver det ikke at være en dårlig udvikling i forhold til at bikse noget uspiseligt sammen.

- Men man skal kigge på ingredienslisten. Hvis den er meget lang, er der nok ikke så mange naturlige råvarer i maden, siger hun.

Tamira Snell, der er fremtidsforsker ved Institut for Fremtidsforskning, siger, at det følger en tendens til at spise alene:

- Flere undersøgelser viser, at halvdelen af alle måltider bliver spist alene. Vi spiser i stigende grad ’on the go’, mens vi er på vej til noget andet, eller vi klemmer et måltid ind i mellem andre gøremål.

Måltidet har dermed ændret karakter i forhold til, hvilken rolle det spillede før i tiden, siger Tamira Snell.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.