To mænd kræves fængslet for at medvirke til fangeflugt

To yngre mænd er blevet sigtet i forbindelse med fangeflugten i Slagelse.

Efterforskningen har nu ført til, at politiet har anholdt og sigtet to mænd. De to bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved. Politiet var tirsdag aften massivt til stede i området omkring psykiatrisk afdeling på Slagelse Sygehus. (Foto: Pressefotos.dk © Scanpix)

To mænd bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved i sagen, hvor en 24-årige mand tirsdag eftermiddag flygtede fra psykiatrisk afdeling i Slagelse - han er stadig på fri fod.

Det fortæller politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver.

- I går anholdt vi to personer, som vi har sigtet for at medvirke til flugten, siger han.

Anklagemyndigheden vil kræve dem varetægtsfængslet i sagen, hvor politiet fortsat leder efter den 24-årige bandeleder med det borgerlige navn Hemin Dilshad Saleh. Han er en ledende skikkelse i bandegrupperingen NNV, der er en udbrydergruppe fra Brothas.

Flugten skete efter en dramatisk befrielsesaktion, hvor der blev affyret et skud ned i gulvet på sygehuset. Siden har politistyrker i flere politikredse ledt efter ham og den eller de mænd, der hjalp ham i forbindelse med flugten.

Politiinspektør Kim Kliver håber, at anholdelsen af de to mænd i går eftermiddags kan hjælpe politiet til at finde ham.

- Jeg ser anholdelserne som et vigtigt skridt på vejen, siger han.

De to mænd blev anholdt i det storkøbenhavnske område efter en massiv efterforskning i flere politikredse.

Fængslet for vold

Hemin Dilshad Saleh sad varetægtsfængslet for grov vold på psykiatrisk afdeling, inden han tirsdag fik besøg af personer, der skjulte to pistoler i en kageæske og truede personalet til at udlevere ham.

Han beskrives som 183 centimer høj, almindelig til kraftig af bygning, har sort, kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

DR Nyheder var tilstede i området omkring psykiatrisk afdeling på Slagelses Sygehus tirsdag og optog følgende video: