Marianne var i Bruxelles: Jeg vil hjem til mine børnebørn

Aflyste fly og lukkede lufthavne fik Marianne Nellemann Henriksen til at leje en bil for at komme ud af Bruxelles.

Marianne Nellemann Henriksen (th.) forlod Bruxelles i bil, da alle fly var aflyst. Hun og kollegaen gav et lift til en nordmand og en englænder til Eindhoven. (Foto: Marianne Nellemann Henriksen © dr)

Da terrorangrebene ramte i Bruxelles tirsdag formiddag, fik Marianne Nellemann Henriksen travlt med at finde en måde at komme hjem på.

- Jeg tænkte, shit, nu kan vi ikke komme hjem. Vi gik i gang med at finde ud af, hvad der skete, og så fandt vi ud af, at vi ikke kunne komme hjem.

Marianne Nellemann Henriksen var i Bruxelles til europæisk fagforeningskonference, da byen blev udsat for terrorangrebene på først lufthavnen og senere en metrostation.

Al offentlig transport blev indstillet efter angrebene, og alle fly aflyst. Derfor besluttede hun og kollegaen at leje en bil.

- Da jeg hørte, at folk blev slået ihjel tæt på mig selv, så følte jeg, nu er det for tæt på. Det er forfærdeligt, det der sker.

- Så vi vil jo bare hjem. Jeg vil hjem til mine børnebørn, uddyber Marianne Nellemann Henriksen, der er forhandlingssekretær i 3F.

Marianne Nellemann Henriksen og hendes kolleger var ikke de eneste, der ville ud af Belgien i en fart.

- Da vi kom hen til pladsen, hvor vi skulle leje bil, der kom der rigtigt mange mennesker og skulle leje biler.

Derfor gav Marianne Nellemann Henriksen og kollegaen også et lift til et par fagforeningskollegaer fra Norge og England, der skulle af på vejen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.