Mathilde og Sandra vil arbejde deltid som sygeplejersker: ’Vores frygt er at bryde grædende sammen af stress’

Hver tredje nyuddannet sygeplejerske vælger at arbejde deltid. Det er ikke godt nok, understreger minister.

Når 24-årige Mathilde Clausen og 29-årige Sandra Jepsen fra Næstved til februar starter i deres første job som nyuddannede sygeplejersker, vil de arbejde 32 timer om ugen.

Det er en beslutning, de selv har truffet. Mere end hver tredje nyuddannede sygeplejerske starter nemlig karrieren med en stilling på deltid, når den sidste eksamen er i hus.

Det viser en rundspørge fra Dansk Sygeplejeråd.

For de fleste af de adspurgte er det forventningen om, at arbejdspresset som nyuddannet sygeplejerske er for stort, der får dem til at vælge en deltidsansættelse.

Det kan Mathilde Clausen og Sandra Jepsen nikke genkendende til.

- I min praktiktid oplevede jeg mange sygeplejersker blive sygemeldt med stress, og jeg har oplevet nyuddannede bryde grædende sammen på afdelingen, fordi de har fået et ansvar, de ikke var klar til. Det er min største frygt at ende som dem, siger Mathilde Clausen.

Det er især manglende oplæring, trygge rammer og tid til at fordøje nye opgaver som nyuddannet, der bekymrer de to studerende.

Mathilde Clausen har valgt at arbejde deltid som sygeplejerske 'for at passe på sig selv'. - Og for at komme ind i faget på den bedst mulige måde og bevare glæden for faget, tilføjer hun. (© (c) privatfoto)

- Jeg er bange for at ende i nogle situationer, hvor jeg ikke føler mig tryg. Når man har med menneskeliv at gøre, er det en forudsætning, at man ved, hvad man laver og er tryg i det, siger Mathilde Clausen.

Forsker: Ren overlevelsesstrategi

Medstuderende Sandra Jepsen er også fast besluttet på at have en arbejdsuge på 32 timer.

- Færre timer giver mindre i løn, men det betyder, at jeg stadig har lyst til at gå på arbejde om et år i stedet for at være brændt ud, fordi vi løber så stærkt, siger hun.

Og det er en ren overlevelsesstrategi at vælge deltid, vurderer Henning Jørgensen, der er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.

Han mener, at de nyuddannede sygeplejersker oplever en hverdag på sygehusene, hvor de møder et stort pres, krav og dilemmaer, at arbejdet hurtigt bliver svært, når der hele tiden er skemaer, der skal udfyldes, og nye opgaver, der venter.

- Jeg vil hellere have færre timer og mere tid til at bearbejde de ting, jeg oplever som nyuddannet, siger Sandra Jepsen. (© (c) privatfoto)

- Derfor laver de nyuddannede individuelle strategier for at overleve - som for eksempel at gå ned i tid. Det er en måde at sikre sig imod arbejdspresset, siger Henning Jørgensen.

Og det er netop vigtigt at passe på sig selv, når sygeplejerskerne møder så stort et arbejdspres, understreger Sandra Jepsen.

- Hvis jeg bare knokler derudad 37 timer, er jeg så kørt ned om et år? Hvad kan jeg, min arbejdsplads eller min familie bruge det til? De kan ikke bruge det til noget. Der vil jeg ikke ende, siger hun.

Sundhedsminister: ’Et stort problem’

Sandra Jepsens beslutning om deltid understreger også, hvor presset sundhedsvæsenet er, fortæller den socialdemokratiske sundhedsminister, Magnus Heunicke.

- Der er blevet skåret og afskediget sygeplejersker, samtidig med at der kommer flere patienter. Det betyder flere opgaver, men færre sygeplejersker. Det kan ikke blive ved med at gå, siger han.

Ministeren understreger, at det er vigtigt som nyuddannet, at der er et sundhedsvæsen, der tager godt imod sygeplejerskerne, så de ikke bliver skræmt væk.

- Vi skal have flere sygeplejersker og kollegaer, som kan lette lidt af arbejdspresset. Vi tager det første skridt her med finansloven den 1. januar, siger Magnus Heunicke og henviser til de 1.000 ekstra sygeplejersker, der skal ansættes på landets hospitaler de kommende år.

Men at sygeplejerskerne vælger at arbejde deltid, gør det endnu sværere for regeringen at nå målet om 1.000 ekstra sygeplejersker ude på sygehusene.

Professor Henning Jørgensen vurderer, at det er naivt at tro, at de 1.000 nye sygeplejersker, der er skrevet ind i finansloven, vil arbejde 37 timer om ugen.

- Man skal ikke regne med, at de alle går på fuld tid. Det kan ikke løses ved et knips med fingrene, for der vil ikke komme 1.000 sygeplejersker i arbejde på fuld tid om fem år, fortæller Henning Jørgensen.

Svært at vælge fuldtid, hvis man starter på deltid

Udvalgsformand for arbejdsmiljø- og rekruttering i Region Sjælland Gitte Simoni fra Dansk Folkeparti roser de to studerende for at råbe op.

- Vi erkender, at de nyuddannede indgår i en travl hverdag, fordi vi mangler hænder ude på sygehusene, og vi ved, at de vil få et stort ansvar. Men vi skal som region være opmærksom på, at vi ikke giver et for stort ansvar til de nyuddannede, understreger udvalgsformanden.

Derfor vil regionen nu se på, om den kan lave nogle bedre strategier for de nyuddannede, så de vælger at arbejde fuldtid, når de først har eksamensbeviset i hånden.

- Vi oplever, at når man starter som nyuddannet sygeplejerske på deltid, så er det svært at komme op på fuld tid senere, siger Gitte Simoni.

I 2013 vedtog Danske Regioner en strategi, som havde til formål at få flere til at arbejde fuldtid frem for deltid. Slutmålet er at nå op på 80 procents fuldtidsansatte i 2021.

Da strategien blev vedtaget, var 60 procent af de ansatte i regionerne på fuldtid. I januar 2018, altså fem år senere, var andelen på 61 procent og dermed kun et procentpoint højere; og det var samtidig langt under måltallet, der lød på 72 procent i 2018.