Mie vil have fjernet navnet på ekskæresten: 'Jeg gider ikke blive mindet om det mere'

Klinikker oplever et boom i henvendelser fra folk, der vil have fjernet tatoveringer.

Mie Holmeskov Sørensen er begyndt at undersøge, hvad det koster at få fjernet sin tatovering af ekskærestens navn. (Foto: (privatfoto))

Et kinesisk tegn på anklen, en rose på håndleddet eller måske ekskærestens navn på overarmen.

Engang var tatoveringer noget, man fik for livet. Men i dag får mange fjernet tegningen på huden igen - og endnu flere ønsker det.

En af dem er 29-årige Mie Holmeskov Sørensen fra Haslev på Sydsjælland.

I ti år har navnet 'Helen' prydet hendes arm.

- Det er min ekskærestes navn, jeg har stående, som jeg ikke gider at blive mindet om længere. Jeg er videre med mit liv, siger Mie Holmeskov Sørensen og fortæller, at hun er i kontakt med flere laserbehandlingssteder i ønsket om at få tatoveringen fjernet.

Det er netop udbredelsen af lasermaskiner, der har sat skub i tendensen, hvor flere ønsker tatoveringerne fjernet igen.

Der findes ingen officielle tal over, hvor mange der får fjernet deres tatoveringer, men ifølge professor og overlæge på Tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital Jørgen Serup er der mange, der fortryder blæktegningerne, når livet tager en ny drejning, eller en modetendens forsvinder.

- I dag er det 20-30 procent, der har tatoveringer, som ønsker at få dem fjernet. Og så er det nok halvdelen af dem, der faktisk får fjernet tatoveringen, men det sande tal kender vi ikke, siger Jørgen Serup.

Behandler: ’Jeg vil ikke lyve. Det gør ondt’

En af dem, der har taget skridtet og sat sig i behandlingsstolen ved Don't Fear Ink i Næstved, er 37-årige Henrik Funch Madsen fra Bornholm.

Han ønsker at fjerne noget af sin gamle tatovering, så der kan være plads til et nyt billede på overarmen.

- Jeg skal have fjernet en tatovering, jeg har haft, siden jeg var 17 år. Den er på min overarm, og det er sådan noget kruseduller og nogle datoer for mine børn.

I stedet ønsker Henrik Funch Madsen at få nyt blæk på armen i form af en løve, som er mere sammenhængende i udtrykket.

Ved siden af stolen sidder 24-årige Robin Ekelund. Han ejer salonen og skal føre laseren på Henriks arm.

- Det gør meget mere ondt end at få en tatovering. Jeg vil ikke lyve for folk, for det gør rigtig ondt, siger Robin Ekelund.

Han oprettede oprindeligt laserbehandlingen i sin salon, fordi det er lettere at lave cover-ups og dække ældre tatoveringer, hvis noget af blækket er fjernet fra den gamle tatovering.

Men nu får Robin Ekelund på daglig basis henvendelser fra folk, der gerne helt vil have fjernet deres tatovering.

  • 37-årige Henrik Funch Madsen er inde til sin første behandling, hvor han skal have fjernet noget af sin tatovering med laser. (Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)
  • Huden bliver kølet, så den varme laser ikke brænder huden. (Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)
  • Laserbehandlingen har kun eksisteret i butikken i et par uger, men Robin Ekelund har allerede fået mange henvendelser. (Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)
  • Robin Ekelund ejer tatovørbutikken og arbejder blandt andet sammen med sin far Michael Enager, der selv er tatovør. (Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)
1 / 4

- Tidligere var det en trend at sige, at en tatovering er for evigt. Men folk ved ikke, at blæk vandrer i kroppen. Derfor er en tatovering heller ikke så pæn, som den var for 20 år siden, siger han.

Kendte har sat skub i tendens

At flere vil have fjernet deres tatoveringer mærkes tydeligt hos Danske Professionelle Uafhængige Laserbehandlere, som de seneste ti år har oplevet et boom i antallet af kunder.

- Det har boomet, dels fordi flere unge uovervejet har fået nye tatoveringer. Tatoveringerne er også blevet billigere, og man har nemmere adgang til tatoveringerne, og så fortryder man hurtigere, siger talskvinde Liz Kierstein.

Derudover mener hun, at kendte har gjort det til en trend at have en ’ren’ krop igen, og det får flere unge til at følge trop.

- Nu kommer der nogle kendte frem, som får tatoveringer fjernet. Det gælder blandt andre Stephanie ’Geggo’ Salvarli fra Bryggen. Når hun vil have nogle af sine tatoveringer fjernet, så vil andre unge også have det. Det er en bølge, der ruller i gang, siger Liz Kierstein.

Men professor og overlæge Jørgen Serup advarer om, at de ikke skal forvente en ren arm igen, efter de har fået laserbehandling.

- Mange har den naive opfattelse, at en tatovering kan viskes væk, som hvis man bruger et viskelæder. Det er slet ikke sådan. Det er måske halvdelen af tatoveringen, der kan fjernes bare nogenlunde pænt. Det resterende kan ikke fjernes, og der vil være pigmentrester tilbage.