Millioner af kroner skal gøre Møn til filmmagnet i verdensklasse

En erhvervsmand vil investere millioner i at tiltrække verdens største filmtalenter.

Møn skal være centralt placeret på filmlandkortet i fremtiden. (Foto: Keld Davids)

Højskolen Møn har store planer; Øen skal være en talentfabrik for fremtidens danske og internationale filmfolk og placeres central på filmlandkortet.

- Vi vil gerne være det sted, hvor man tager hen og arbejder, når man skal lave film, siger Lars Gandsø, forstander på Højskolen Møn, der skal fungere som omdrejningspunkt for planerne.

- Vi vil stille professionelle faciliteter og overnatningsmuligheder til rådighed, siger han.

Første skridt er et nyt filmproduktionshus med værksteder, tv- og filmstudie og klippefaciliteter samt en stor guide over locations, som skal stå til rådighed for filmtalenter fra Danmark og udlandet. Huset skal efter planen åbne i 2018, men flere initiativer vil løbende blive sat i søen.

Pengene til drømmen kommer fra højskolens bestyrelsesformand, erhvervsmanden Steffen Steffensen. Og han er klar til at åbne pengepungen:

- Der ryger nogle millioner ind i projektet, og så må vi se, hvordan vi kan udvikle det, siger han.

Møn er et interessant sted at lave film, mener Klaus Hansen, direktør for Producentforeningen, der er brancheorganisationen for danske indholdsproducenter. Omgivelserne og placeringen kun halvanden time fra København er klare plusser.

- Filmbranchen er stadig meget centreret i København, så afstand betyder noget. Og Møn har smukke naturområder, som jeg sagtens kan forestille mig kan bruges i en lang række film, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.