Minister åben for mere behandling i sundhedshuse

Flere gode tilbud til borgerne i de lokale sundhedshuse lyder som en spændende ide, siger sundhedminister Sophie Løhde (V).

Sundhedshuset i Kalundborg er et blandt mange, hvor borgerne måske kan få en mere nær hjælp i fremtiden. (Foto: Trine Warrer Juul- DR Sjælland © (c) DR)

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) er positiv overfor et forslag om mere behandling i landets sundhedshuse.

Det er Lolland og Kalundborg kommuner, der har henvendt sig til sundhedsministeren med idéen, som ligger i tråd med planerne om mere regional lighed i sundhedsvæsenet.

Flere gode tilbud til borgerne i de lokale sundhedshuse lyder som en spændende ide, siger ministeren.

Hun vil gerne skabe et mere sammenhængende og nært sundhedsvæsen, hvor alle danskere, uanset bopæl, har adgang til sundhedstilbud af høj kvalitet. Også uden for sygehusene.

Regeringen har af samme grund nedsat et udvalg sammen med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner, som er i gang med at se på, hvordan det kan styrkes.

Den tidligere VK-regering stod bag den særlige akutpulje, som støttede sundhedshuset i Kalundborg. Baggrunden var netop, at sundhedshuse kan give nogle stærke faglige fællesskaber, hvor man kan udnytte en lang række ressourcer fra de forskellige sundhedspersoner, som arbejder der.

Det er blandt andet derfor, at den nuværende regering har afsat en pulje på 800 millioner kroner til at etablere moderne læge- og sundhedshuse, forklarer ministeren i et brev til DR Sjælland.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.