Minister: Ørreder skal beskyttes bedre

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) slår nu fast, at ørreder - ikke mindst de oprindelige bestande - skal have bedre muligheder for at gyde på Sjælland.

Det er fisk som denne havørred, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil beskytte bedre. (Foto: Per Gade Gyldenkærne © (C) DR Sjælland)

Det skal være slut med muligt overfiskeri i de sjællandske fjorde, hvis det står til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Ministeren siger i et svar til Enhedslisten, at han er optaget af, at ørreder får bedre muligheder for at gyde, og det gælder ikke mindst de oprindelige bestande.

Netop de få oprindelige ørredstammer, der er tilbage på Sjælland, er ifølge flere eksperter truet af overfiskeri i fjordene.

Det betyder, at kun få fisk vender tilbage til vandløbene i for eksempel Karrebæk Fjord og Præstø Fjord for at formere sig.

Men med ministerens melding er der håb forude - både for fisk, lystfiskere og turisterhverv, lyder det fra biolog i Danmarks Sportsfiskerforbund, Kaare Ebert.

Enhedslistens fødevareordfører, Søren Egge Rasmussen, er også tilfreds med ministerens svar:

- Det er vigtigt, at vi passer på vores naturressourcer, og det kan ikke nytte noget, at der er nogle fiskebestande, der uddør, siger han.

Lige nu er myndighederne ved at revidere reglerne for fiskeri og fredningsbælterne for fisk ved de sjællandske kyster, og i det arbejde skal der blandt andet tages hensyn til en forskningsrapport, der påviser truslen mod de oprindelige havørreder.

Det bekræfter fødevareordfører for Venstre Erling Bonnesen:

- De bekymringer tager vi alvorligt, og derfor beder vi om at få set nærmere på det her, siger han.

De nye regler om fiskeriet ved Sjælland ventes ifølge fødevareministeren sendt i høring inden årsskiftet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk