Mistede sin far til en ulykke på Storebæltsbroen: Nu skal Cecilie op i pylonerne for at sætte et punktum

Et forkert sikret stillads kostede Cecilie Vagners far livet tilbage i 1994. Nu skal hun besøge det sted, hvor arbejdsulykken fandt sted.

Cecilie Vagner mistede sin far under byggeriet til Storebæltsbroen. Nu skal hun op i pylonerne. (Foto: Julie Würtz © (c) DR)

Det startede som en konkurrence hos Sund og Bælt på Facebook, hvor man kunne vinde en tur op i pylonerne i forbindelse med broens 20 års jubilæum for den faste bilforbindelse.

Men det var ikke kun for den flotte udsigt, at Cecilie Vagner skrev til Sund og Bælt. Hun vil gerne bruge oplevelsen til at sætte et helt særligt punktum.

Det er således langt fra glade minder Cecilie Vagner har med broen, som forbinder Fyn og Sjælland.

Den 20. januar 1994 mistede hun sin far, Flemming Vagner, som omkom, fordi et stillads var sikret forkert og dermed brød sammen.

Den dag har brændt sig fast hos Cecilie Vagner, som kan huske hændelsen i detaljer.

- Det var en torsdag. Han havde arbejdet hele ugen og skulle komme hjem og holde lang weekend. Vi ventede, men han kom ikke hjem. Pludselig bankede det på døren. Det var min mor, der åbnede døren. Det var to politibetjente, som stod i døren. Min far vil ikke komme hjem. Jeg var lige kommet ud af badet, og jeg kunne tydeligt høre min mor inde i stuen tale i telefon, som sagde "Flemming er død".

Derfor har Cecilie Vagner det også svært ved at køre over Storebæltsbroen i dag.

- Den er god, fordi man kan besøge sine venner og familie i hele landet, men på den anden side, synes jeg også, at det er en forfærdelig bro, siger hun.

Derfor håber hun, at det hele bliver ændret nu.

Opbakning på Facebook

Sund og Bælt har nemlig kontaktet hende, efter hun valgte at dele sin historie i Facebookkonkurrencen.

For selv om hun ikke ønskede, at hendes lod i konkurrencen skulle vægte højere end andres, så har Sund og Bælt valgt, at de nu trækker to vindere, som skal besøge de berømte pyloner. Og den ene er Cecilie Vagner, som nu skal træde det fodspor, som var hendes fars sidste.

Sund og Bælt er også langt fra de eneste, der mener, at det er det helt rigtige valg, at Cecilie Wagner skal op i pylonerne. Facebookkommentarer er væltet ind med støtte til Cecilie.

- Jeg er så overvældet over den næstekærlighed, der strømmer ind, siger Cecilie Vagner, som har valgt at dele oplevelsen med sin mor.

- Jeg tror, at det bliver en god oplevelse. Jeg er glad for at dele denne oplevelse med min mor. Jeg tror, at hun har ligeså meget brug for at sætte dette punktum, som jeg har. Vi har brug for at få et godt minde om broen, sådan vi ikke længere kun har dårlige.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk