Modstand i Lyngby mod DTU Lindholm

Regionspolitiker fra Lyngby er imod flytningen af Forskningscenter fra Lindholm.

Regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, Lene Kaspersen, frygter for Dyrehavens kronhjortes sikkerhed, når DTU flytter forskningscentret for husdyr-sygdomme til Lyngby. (Foto: DR)

Der er ingen hjælp at hente fra forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, når det gælder om at redde 50 statslige arbejdspladser på forskningsstation Lindholm i Stege Bugt. Og dermed heller ingen hjælp til en række borgerne i den nordsjællandske by Lyngby, der raser over, at kommunen om tre år får tilført forskningscentret for husdyr-sygdomme.

- Jeg synes, at det er helt forfærdeligt. Man kan ikke placere det et værre sted end midt i et område, der er tætbefolket i Danmark, siger en af de hårdeste modstandere, Lene Kaspersen.  Hun bor i Lyngby og er medlem af Region Hovedstaden valgt for Det Konservative Folkeparti.

- Og så har vi alle hjortene i Dyrehaven, der er 2000 specielle hjorte derude. Og så flytter man sådan noget ud, der handler om mund- og klovsyge og andre smitsomme sygdomme, der også kan gå over på mennesker, siger hun.

Ifølge DTU bliver sikkerheden bedre i Lyngby

Frygten for udslip er ubegrundet, siger universitetsdirektør på Danmarks Tekniske Universitet, Claus Nielsen.   - De meget skærpede indeslutningskrav, der er til det her, tager jo sigte på, at der netop ikke skal være noget udslip. Den standard der nu bliver bygget på er højere end den, der findes i dag på Lindholm. På den måde skulle det i virkeligheden føre til større sikkerhed, fortæller han og fortsætter:

- Beredskabsmyndigheden er også tættere på, hvis et eller andet uheld skulle være med brand eller lignende.

Men det beroliger ikke Lene Kaspersen.

- Jeg har ikke et roligt øjeblik, før det her er stoppet, fordi jeg mener, at det kan udvikle sig til at blive en katastrofe, siger hun.

Ingen hjælp at hente hos forskningsministeren

Mens Lene Kaspersen ikke vil vide af forskningscentret, så har Vordingborg Kommune på Sydsjælland indledt en sidste øjebliks-kamp for at for at bevare de 50 statslige arbejdspladser på Lindholm.

Men trods modstanden mod flytningen begge steder, så afviser forskningsministeren, at der kan ændres ved flytteplanerne.

- Der vil altid komme bekymringer og forskellige holdninger. Universiteterne er nødt til at kunne tage beslutninger, der gør det bedste for dem både forskningsmæssigt og økonomisk, og det er det, de har gjort her, fastslår Sofie Carsten Nielsen (B) og understreger, at beslutningen har været forbi Folketingets finansudvalg, som bakker op med et bredt flertal, og det har hun tænkt sig at respektere.

Lindholm ventes helt lukket i 2018.

 

I artiklen er "indslusningkrav" i femte afsnit rettet til det korrekte "indeslutningskrav".

Facebook
Twitter