Møde om Lindholm: Vordingborgs borgmester vil trænge ind bag Inger Støjbergs panser

Vordingborgs borgmester skal i dag mødes med Inger Støjberg for at diskutere det kommende udrejsecenter på øen Lindholm.

Vordingborgs borgmester Mikael Smed på havnen i Kalvehave, som ligger ud til bugten, hvor øen Lindholm befinder sig (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Øen Lindholm skal ikke bruges som udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge, hvis det står til Vordingborgs borgmester, Mikael Smed (S).

Han skal senere på dagen mødes med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), og han håber, at han kan få overbevist hende om, at Lindholm ikke er det rette sted at placere udrejsecentret.

- Selvom Inger Støjberg på overfladen kan være en bestemt og stålsat kvinde, så er jeg ret sikker på, at når man sætter sig ned og får talt med hende, så er der en sund fornuft hos hende bag ved panseret, siger han.

Han mener, at der er stærke argumenter, som kan få hende overbevist om, at et udrejsecenter på Lindholm er en dårlig løsning.

- Det bedste argument er, at man ikke løser de nuværende problemer, der er i forhold til udrejsecentret blot ved at flytte det til Lindholm, siger han.

Enighed på tværs af partier

Der er ikke kun Socialdemokratiet i Vordingborg, der håber, at Mikael Smed kan få talt Venstres Inger Støjberg fra ideen, fortæller Elsebet Christiansen, der er bestyrelsesmedlem i Venstre Vordingborg.

- Jeg synes, at vi skal stå sammen om at få stoppet det her, uanset om vi er røde eller blå, siger hun.

Ministerens udmelding om at placere udrejsecentret på øen har nemlig skuffet den lokale partifælle fra Vordingborg.

- Jeg havde da lige en overvejelse i weekenden, om hvorvidt vi kunne ligge ryg til det her. Man bliver da ikke lykkelig over at møde op i byen, og så får man en melding, der siger:'Hvad er det lige for noget lort, jeres parti laver?', siger Elsebet Christiansen.

Mødet mellem Inger Støjberg og Mikael Smed skal foregå klokken 12.30 i dag. Vordingborgs 2. viceborgmester Michael Seiding Larsen fra Venstre skal også med og mødes med udlændinge- og integrationsministeren.

Facebook
Twitter