Moffe har forberedt børnene: Far skal måske i fængsel

I dag afsiges der dom i sagen mod Claus "Moffe" Nielsen. Han kan risikere op til tre års fængsel.

Claus "Moffe" Nielsen, der blev landskendt med DR-dokumentaren "Cannabismanden fra Holbæk", siger, at han er rørt over den opbakning, han har mødt. (Foto: Svante Karlshøj Ipsen)

Retten i Holbæk afsiger i dag dom i sagen mod den 46-årige murer Claus "Moffe" Nielsen, der er anklaget for at have solgt cannabisolie og adskillige chokoladeknapper med THC for en samlet sum på 2,7 millioner kroner.

Anklageren kræver tre års fængsel, mens forsvareren har procederet for maksimalt halvandet års betinget fængsel.

Derfor har Claus "Moffe" Nielsen og hans hustru Louise forberedt parrets børn på, at far formentlig skal i fængsel.

- Selvom de kun er 11 og 12 år, så tænker de meget over tingene, siger han.

Der er ingen tvivl om, at Claus "Moffe" Nielsen skal dømmes. Han har nemlig indrømmet at have solgt cannabisolie uden at have tilladelse til det. Derfor er spørgsmålet i dag, hvor streng straffen bliver.

- Vi har sagt, at skulle far komme i fængsel, må I komme på besøg to gange om ugen, og i weekenden må I være der rigtig længe. Selv hvis jeg bliver idømt tre års fængsel, kommer jeg til at se mine børn mere, end hvis for eksempel Louise og jeg bliver skilt, og jeg kun får lov at se dem hver 14. dag, siger mureren fra Holbæk.

Debatten for og imod cannabisolie har også fået politikerne på Christiansborg til at reagere, og i 2018 starter en forsøgsordning, der gør det muligt for syge mennesker at købe olien på recept.

Udover Claus "Moffe" Nielsen er hans hustru Louise og to andre tiltalt i sagen. De står til bødestraf.

Anklageren har endvidere tiltalt Claus "Moffe" Nielsen for besiddelse af 14 pornografiske billeder af børn under 18 år.

Dommen bliver afsagt i dag klokken 13.

FAKTA OM "CANNABIS-MANDEN"

  • I 2013 fik Louise og Claus "Moffe" Nielsens ældste datter konstateret kræft. Datteren havde under sygdomsforløbet stor glæde af medicinsk cannabis, der fjernede kvalmen og hjalp hende med at holde vægten. Trods et hårdt sygdomsforløb er datteren i dag erklæret rask.

  • Med udgangspunkt i datterens erfaringer begyndte Claus "Moffe" i 2014 at fremstille og sælge cannabisolie – også selvom han vidste, at det var ulovligt.

  • I oktober 2016 blev Claus Nielsen anholdt og sigtet.

  • Sammen med sin hustru og en tredje person, sad han varetægtsfængslet i 53 dage.

  • ”Cannabis-manden” har gennem hele forløbet haft stor folkelig opbakning. For eksempel er mange af hans kunder mødt op i retten for at støtte ham.

Facebook
Twitter