Motorcykler blæser støvet af mobbepolitikken

MC mod Mobning hjælper børn, der bliver mobbet, med at få mod på livet igen.

Formand for MC Mod Mobning, Susanne Friis Eilersen fra Haslev, sammen med et af de mange børn, som foreningen har kørt med gennem tiden. (Foto: PRIVATFOTO)

Når 200-300 motorcykler ruller gennem gaden, kan det både høres og ses. Ikke bare af tilskuerne. Men også i øjnene på de børn, som MC mod Mobning kører til ære for.

Ofte har børnene gået alene med de problemer, som mobning medfører. Og det kan ses, når motorcyklisterne møder børnene, fortæller formand for MC Mod Mobning, Susanne Friis Eilersen fra Haslev.

Børnene har ar efter mobning

- Vi kan se, at der ikke er så meget glæde og liv i deres øjne. De har store ar efter den mobning, de har været udsat for, siger hun.

Men når børnene får en tur rundt på en motorcykel – i et optog af 200-300 motorcykler, sker der noget.

- Når vi har haft dem med rundt på en tur i lokalområdet, og har lavet lidt larm, oplever vi smil på læben og lys i øjnene. Det ser jo godt ud, og det er en fed oplevelse for dem, fortæller Susanne Friis Eilersen.

Men det giver også børnene noget, mener hun.

- Vi kan mærke, at turen skaber opmærksomhed på skolen, eller hvor barnet nu er blevet mobbet. Og det giver børnene håb – og mod på at komme videre.

15-årige Rune Albiniusen fik en stor oplevelse, da MC for Mobning i april kørte med ham, for at sætte fokus på, at mobning på ingen måde er i orden. (Foto: Kenn Albiniusen © Kenn Albiniusen)

Det kan 15-årige Rune Albiniusen fra Vedde mellem Dianalund og Sorø nikke genkendende til. Han blev mobbet, fordi han har en hørelidelse:

- De sagde grimme ting. For eksempel, at jeg ikke var normal på grund af min hørelse. Jeg følte mig meget udenfor, fortæller 15-årige Rune Albiniusen.

Mødte en mur af tavshed

Hans far Ken Albiniusen kontaktede i afmagt MC mod Mobning, fordi familien ifølge ham mødte en mur af tavshed omkring problemet. Hans søn havde på det tidspunkt mistet lysten til at leve.

- Det er den værste følelse at stå med som forælder. Den følelse er så forfærdelig, fortæller Ken Albiniusen, som derfor er glad for, at motorcykelfolket troppede op ved skolen i april. Et besøg som fik stor betydning for hans søn:

- Det betød, at der var nogen, der støttede op og hjalp mig, så jeg havde nogen at gå til, hvis jeg havde brug for hjælp, fortæller Rune Albiniusen.

Han har i dag fået det bedre.

- Men jeg har det stadig dårligt på grund af al det mobning, siger Rune Kenn Albiniusen.

Oplever støvede mobbepolitikker

Ikke alle skoler er lige begejstrede for et motorcykeloptog, fordi det kan give en uheldig opmærksomhed på mobbeofrene. Men Susanne Friis Eilersen mener, at MC mod Mobning har et helt legitimt formål:

- Alle skoler har en mobbepolitik, men vi oplever, at den er blevet lidt støvet nogle steder, siger hun og hentyder til, at der er skoler, der ikke bruger deres mobbepolitik i praksis.

Så Susanne Friis Eilersen og MC mod Mobning har tænkt sig at fortsætte med at blæse støvet af mobbepolitikkerne med deres motorcykler, så skolerne husker at bruge deres mobbepolitik i praksis.

- Hvis vi ikke gør det, er der stadig børn, der bliver mobbet.

Fakta om MC mod Mobning

  • Målgruppen er børn indtil 16 år, som bliver mobbet.

  • Barnets mor eller far etablerer kontakt til gruppen på hjemmesiden eller Facebook.

  • Alle medlemmer i gruppen er barnets nye venner.

  • Motorcyklisterne samles og kører i optog med barnet, så barnet bliver set og hørt.