Nabobrok over højt hus i Kalundborg

På en stille villavej i Kalundborg med mulighed for et kig ud over Kalundborg Fjord går bølgerne højt. Her er en villa ved at blive opført.

På en stille villavej i Kalundborg med mulighed for et kig ud over Kalundborg Fjord går bølgerne højt.

Her er en villa ved at blive opført. Men naboerne er i oprør:

Byggeriet overtræder alle regler og højder og koter, og det burde bremses med det samme, lyder det fra naboerne, der uden held har forsøgt at råbe kommunen op.

Og Kalundborg Kommune er ikke ene om at være lang tid om at svare frustrerede naboer, der ser knobskydninger på naboens hus eller nye tilbygninger, der rager op.

- Vi ser flere og flere af den slags sager, og kommunerne er for sløve, lyder det fra Parcelhusejernes Landsforening.

Formand Allan Malskær siger, at foreningen får en række henvendelser fra borgere, der har klaget til kommunen over et byggeprojekt uden af få noget svar fra kommunen, eller uden at kommunen sender en mand ud for at se på problemet:

- Jeg tror, at det er besparelser i forvaltningerne, der er årsagen. Men det betyder, at byggeri, der måske skulle stoppes, bliver  gennemført og får en dispensation. Og det betyder også, at problemer mellem naboer, der måske kunne løses tidligt, vokser sig store, siger han.

I byggeforvaltningen i Kalundborg, afviser ingeniør Poul Mogensen, at kommuen har været for sløv.

Alligevel vælger Poul Mogensen i dag, fredag den 8. juni, at besøge Poppelbakken og tale med beboere og bygherre.

Det sker 4 1/2 uge efter, at naboerne kontaktede Kalundborg Kommune og ville have en byggesagkyndig til at vurdere, om byggereglerne bliver overholdt.

Ejeren og bygherren på Poppelbakken 11, Denis Granell, tager naboangrebene roligt:

- Jeg bygger i henhold til den byggetilladelse, jeg har fået af kommunen, siger han.

Facebook
Twitter